AsayiÅŸ

Hukuksuz gözaltıya site yönetiminden sert tepki! Suç duyurusunda bulunuldu

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Sanayi Sitesi güvenlik görevlilerinin polisler tarafından hukuka aykırı bir şekilde gözaltına alındığı iddia edildi. Güvenlik kamerasında ilgili görüntüleri paylaşan site yönetimi bir açıklama da yayınladı.

Hukuksuz gözaltıya site yönetiminden sert tepki! Suç duyurusunda bulunuldu
10-08-2023 22:39

Adıyaman ili Gölbaşı ilçesinde 4 Ağustos akşamı Küçük Sanayi Sitesi girişinde şüpheli bir aracın park etmesi üzerine gece bekçiliği yapan güvenlik görevlileri önleyici tedbir almak için 155 hattından ihbarda bulundu. 21.50’de yapılan ihbara polis ekiplerinin gelmemesi üzerine tekrar ihbar hattına tekrar başvuran güvenlik görevlilerini 10 dakika sonra arayan polis memurları, şüpheli araca yönelik önleyici tedbir talebini reddettiği belirtildi. Bu durumda tekrar ihbar hattını arayan güvenlik görevlileri, saat 23:20 dolaylarında 02 A 8354 plakalı polis ekip otosuyla gelerek görevli H. A. ile F. A.’yı gözaltına aldı. Güvenlik kamerasında gözaltı sırasında polis memurlarının sitenin güvenliğinden sorumlu vatandaşları zorla gözaltına aldığı görüldü.

Polis ekiplerinin görevlerini ihmal etmesi ve gece bekçiliği yapan site görevlilerini gözaltına alınmasıyla ilgili suç duyurusunda bulunan Küçük Sanayi Sitesi yönetimi, konuyla ilgili basın açıklamasında bulundu.

Site yönetimi basın açıklamasında şu ifadelerde bulundu:

"4 Ağustos 2023 tarihinde Gölbaşı Sanayi sitesinde devletimizin ve emniyet teşkilatımızın itibarını zedeleyecek talihsiz bir olay meydana gelmiştir. 2559 sayılı Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu Madde 1 ve Madde 2’de yer alan görevlerini yerine getirmesi beklenen polis memurları, adeta gözdağı verircesine güvenlik personelimizi 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu Madde 91’e aykırı bir şekilde suç unsuru bulunmaksızın itip kakarak gözaltına almıştır.

Yaşanan olayda tedbir alınmaması ile birlikte sanayi site yönetimine bilgi de verilmemiştir. Güvenlik görevlilerimiz H. A. ve F. A. saat 21.50’de kamunun faydalandığı ve yönetmelikte belirtilen yerlerin giriş ve çıkış kapılarının her iki yönde beş metrelik mesafeye kadar park yasağını açıkça gösteren 6047 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu Madde 61/J maddesine dayanarak ihbarda bulunmuştur. Küçük Sanayi Sitesi yönetiminin de yasakladığı bir alana park edilen şüpheli araç için 112 acil çağrı merkezini aramıştır. Görevini yapan personellerimiz, hem telefonla azarlanmış hem de 21.30’da aranan polis ekipleri 2 saat yani 23.30’a kadar gelmediği gibi gelen ekiplerin de kötü muamelesine maruz kalmıştır. 

Yapılan muamele güvenlik kameralarından da görüleceği üzerine polis memurları, gözaltına aldıkları personellerimizi gece 00.00’dan sabah 06.00 – 07.00’a kadar gözaltına tutarak site güvenliğini de tehlikeye atmışlardır. Site güvenlik görevlileri hiçbir tedbir alınmaksızın Gölbaşı Emniyet Müdürlüğüne ‘polise mukavemet’ ve ‘tehdit’ bahanesi uydurularak iftira atılmış ve bu nedenle ifade almak için zorla götürülmüştür.

Karakolda gece boyunca bir suçlu gibi alıkonulan personellerimizden önce şikayetçi olmaması istenmiş, bu kabul edilmeyince de ‘polisi tehdit ettiği’ iftirası atılmıştır. Ayrıca aynı polis memurları, emniyette henüz isimlerini bilmediğimiz diğer memurlarla ortak bir ifade oluşturularak görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma suçlarına karşı personellerimizi haksız çıkarmaya çalışmışlardır. Buna karşılık gözaltındaki personellerimizin beyanlarının tamamının ifade tutanağına geçirilmemiştir. Personellerimiz hakkında işlem yapılırken gece boyunca alıkonulmuş ve site güvenliğimiz deprem bölgesinde artan hırsızlık ve yağmalama tehlikesiyle karşı karşıya bırakılmıştır. Gözaltı sabahı araçların bazılarına zarar verildiği öğrenilmiştir.

Site yönetimimiz hem personellerimizi azarlayarak haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alan, iftirayla suçlarını örtbas etmeye çalışan ve sanayi sitesinin güvenliğini tehlikeye atan polis memurlarına yönelik yasal işlem başlatarak suç duyurusunda bulunmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKÄ°P EDÄ°N
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR