Siyaset

"Halk kararını verdi: Ekonominin telafisi olur, vatanın telafisi olmaz"

Milletvekilleri adayları, Şanlıurfa'da seçimin nabzını tutan Haber7'ye önemli açıklamalarda bulundu. Vekil adayları, 'Ekonominin telafisini olur, vatanın telafisi olmaz' diyen halkın seçim kararını verdiğini dile getirdi.

06-05-2023 16:08

Haber7 – ÖZEL

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine az bir süre kala Haber7 seçim sürecinin nabzını tutuyor.

AK Parti’nin Şanlıurfa milletvekili adayları, Haber7 Genel Yayın Koordinatörü İbrahim Günay ile Haber7 Editörü Bekir Sıtkı Şirin’e önemli açıklamalarda bulundu.

ÖNEN: VATANDAŞLAR 'EKONOMİNİN TELAFİSİ OLUR VATANIN TELAFİSİ OLMAZ' DİYOR

Özellikle uluslararası arenada çok önemli tecrübelere sahip olan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Abdülkadir Emin Önen, seçim gündemine dair açıklamalarda bulundu.

-------------

Yaklaşan seçim öncesi son gelişmeleri konuştuğumuz Önen, "Ekonomik sıkıntılar var ancak bu durum dünyanın her yerinde var. Vatandaşlarımız da bunu çok iyi biliyor ve yapılanları görüyor. Vatandaşla konuştuğumuzda vatandaşlarımız şunu söylüyor; ekonomi nasıl olsa düzelir ancak vatanımız elden giderse bunun telafisi olmaz." ifadelerini kullandı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Abdülkadir Emin Önen

ULUSLARARASI ARENADA ÇOK TECRÜBELİ BİR İSİM

AK Parti Milletvekilliğinin yanı sıra uluslararası arenada birçok önemli görevi ifa eden Önen son derece tecrübeli bir isim, Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Türk Grubu Başkanlığı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Türk Grubu Üyeliği, Türkiye-Filipinler Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanlığı ve Pekin Büyükelçiliği gibi görevlerde bulunan Abdülkadir Emin Önen, gençler üzerine inşa ettiği seçim çalışması kapsamında önemli faaliyetlerde bulunuyor.

ŞANLIURFA TARIM ENDÜSTRİSİ ŞEHRİ OLACAK

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Abdülkadir Emin Önen, Haber7 Genel Yayın Koordinatörü İbrahim Günay'a yapmış olduğu açıklamalarda Şanlıurfa'nın ürünlerini  özellikle e ticaret vasıtasıyla ihraç etmeyi planladıklarını ve böylece istihdamı daha fazla büyütmek istediklerini belirtti. Önen, konuya ilişkin olarak, "Şanlıurfa'ya hoşgeldiniz. Son bir haftaya girdik ve  bu süreçte elimizden geldiğince her yerde olmaya gayret ediyoruz. Elbette uluslararası ilişkilerde önemli bir tecrübemiz var, bu tecrübemizi devletimiz ve milletimiz için kullanmak istiyoruz. Daha önce Pekin Büyükelçiliği yaptığımız dönemde gerek Türkiye'yi gerekse de Şanlıurfa'yı yurt dışında tanıtmaya gayret ettik. Hem yerli hem de yabancı yatırımcıları Şanlıurfa'ya getirme noktasında önemli hedeflerimiz var. Biliyorsunuz, Urfa bir tarım şehri. Biz Şanlıurfa'nın tarım endüstrisi şehri olması için adımlar atmaya çalışıyoruz. Katma değerli bir ihracat istiyoruz. Şanlıurfa'nın ürünlerini özellikle e ticaret vasıtasıyla ihraç etmeyi planlıyoruz. Böylece istihdamı daha fazla büyüteceğiz." ifadelerinde bulundu.

FISTIĞIMIZ, ÇİN'E İHRAÇ EDİLİYOR

Şanlıurfa'nın en önemli ürünlerinden olan fıstık konusunda da önemli sözler sarf efen Önen, "Biliyorsunuz bizim en önemli ürünlerimizden birisi fıstık. İhracat noktasında önemli bir adım attık. 2019 yılında Çin ile yaptığımız anlaşma sonucunda Şanlıurfa fıstığımız Çin'e ihraç ediliyor." dedi.

EMİN ÖNEN, GENÇLERLE İÇ İÇE

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Abdülkadir Emin Önen, seçim çalışmasını gençlerle iç içe yürütüyor. Bir ilke imza atarak Dijital Genç Seçim Ofisi'ni kurn Önen, "Bir ilke imza attık. Dijital Genç Seçim Ofisi kurduk. Gençlerimizin fikirlerine çok önem veriyoruz. Onlarla birlikte olmak istiyoruz. Akşamları gençlerimizle burada oturuyoruz. Onlarla birlikte hareket ediyoruz. Sürekli gençlerle bir araya geliyorum. İstihdamın arttırılmasını ve uyumayan kütüphaneler itiyorlar. Bizim de bunları gerçekleştirme amacımız var." ifadelerini kullandı.

GENÇLERİMİZİN TERÖRE BULAŞMASINI İSTEMİYORUZ

Bölgedeki gençleri terör bataklığına çekmeye çalışan HDP'nin varlığını hatırlatan Emin Önen, gençlerin teröre bulaşmasını istemediklerini de belirtti. Önen, bu bağlamda, "Biliyorsunuz, gençlerimizi teröre çekmeye çalışan bir HDP gerçeği var. Bizler, gençlerimizin teröre bulaşmasını istemiyoruz. Şanlıurfa teröre karşı duran ve bu bilinçte olan bir şehir. Biz gençlerin dağa çıkmasını değil okumasını ve geleceğimizde söz sahibi olmalarını istiyoruz." dedi.

VATANDAŞLARIMIZ HER ŞEYİN FARKINDA

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Önen, ekonomik tabloya ve vatandaşların bu tablo karşısındaki görüşlerine dair de önemli sözler sarf etti. Ekonomik sıkıntıların farkında olduklarını vurglayan Önen, vatandaşların da atılan adımların farkında olduğunu dile getirdi. Önen konuya dair şu sözleri kullandı:

"Ekonomik sıkıntılar var ancak bu durum dünyanın her yerinde var. Vatandaşlarımız da bunu çok iyi biliyor ve yapılanları görüyor. Vatandaşlarımız, Cumhurbaşkanımız öncülüğünde ekonomi alanında atılan olumlu adımların, asgari ücretin ve emekli maaşlarının yükseltilmesinin farkında. Malumunuz ünyanın her yerinde enflasyon ve kur dalgalanması var. Son zamanlardaki en önemli gelişmelerden biri doğalgaz. Hakeza yine petrol bulunması hususu. Bunlar cari açığımızı olumlu yönde etkileyecek. Şanlıurfa'ya geldiğimizde, vatandaşla konuştuğumuzda vatandaşlarımız şunu söylüyor; ekonomi nasıl olsa düzelir ancak vatanımız elden giderse bunun telafisi olmaz."

YAZMACI: BİZ ÇOK GÜZEL BİR TAKIMIZ

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Cevahir Asuman Yazmacı, 14 Mayıs 2023 seçimleri öncesi Haber7 Editörü Bekir Sıtkı Şirin'ne yapmış olduğu açıklamalarda, "Sahaya indiğim ik andan itibaren müthiş bir sinerji olduğunu gördüm. Şehrin sorunlarını çözeceğiz Allah'ın izniyle. Diğer vekil arkadaşlarımla çok güzel bir takımız." dedi.