Gündem

Hakaret ve tehditler yanlarına kâr mı kaldı?

Seçim sürecinde vatandaşlara hakaretler ve tehditler yağdıran muhalif bazı isimlere yönelik herhangi bir hukuki işlem yapılmadı.

Hakaret ve tehditler yanlarına kâr mı kaldı?
04-09-2023 17:38

Haber7 – ÖZEL

Seçimi kazanacağını düşünen Millet İttifakı destekçileri, seçimden önce çok sayıda tehdit ve hakaretler yağdırmıştı.

Kin ve intikam söylemleriyle kendisine oy vermeyen halkı ve AK Parti'yi hedef alan bazı muhalifler, depremzedelere bile hakaretler etmişti. Malum kesim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘diktatörlük’ ile suçlarken diğer taraftan da iktidara geldiklerinde yapacakları dikta uygulamalarını açık açık ifade etmişti. 

HUKUKİ İŞLEM YAPILMADI

Bunca hakaret ve tehdide rağmen malum şahıslara ilişkin henüz herhangi bir işlem yapılmadı. Ceza hukukuna göre suç unsuru taşıyan fiillere yönelik yargısal sürecin başlamaması "Yaptıkları yanlarına kâr mı kaldı?" sorusunu gündeme getirdi. 

KİM, NE DEDİ?

Peki seçimden önce kimler nefret ve intikam söylemlerinde bulundu? Kimler nasıl hakaret ve tehdit dilini kullandı? 

"HESAPLAŞACAĞIMIZ KİTLELER VAR"

Habertürk'ün Açık ve Net programına katılan CHP Parti Meclisi üyesi ve Anadolu Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi Müslim Sarı, çıktığı canlı yayında tehditler savurdu. 

Sinirli tavrıyla dikkat çeken CHP'li Müslim Sarı, "Hesaplaşacağımız kitleler var bizim. Hesaplaşılması gerektiğine inanan bir sürü kitle var bu ülkede. Şu doğru değil; 20 yıllık bir iktidarın üzerine geleceğiz ve ondan sonra hiçbir şey yokmuş gibi davranacağız." söylemlerinde bulundu.