Gündem

Gaziantep’te sağlık müdürlüğü ataması yılan hikayesine döndü

Aylardır yeni sağlık müdürünü bekleyen Gaziantep her gün yeni bir isimle gündeme geliyor.

Gaziantep’te sağlık müdürlüğü ataması yılan hikayesine döndü
24-11-2017 09:40
Gaziantep’te sağlık müdürlüğü ataması yılan hikâyesine döndü. Aylardır yeni sağlık müdürünü bekleyen Gaziantep her gün yeni bir isimle gündeme geliyor. Kanun Hükmünde Kararname ile sağlıkta üç başlılığın sona erdirilip tek çatı altında toplanma kararının ardından bir çok ilde süper sağlık müdürleri atanmaya başlandı ama Gaziantep’in yeni sağlık müdürü bir türlü atamadı.

İddialara göre; Sağlık Bakanı Ahmet Demircan Gaziantep’e İl Sağlık müdürlüğüne Kadın Doğum uzmanı   Doç Dr Abdülkadir Turgut’un atadı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül başkanlığında toplanan Gaziantep Milletvekilleri, atamaya karşı çıktı ve kendilerinin önerdiği ismin atanmasını istedi. Gelen tepkiler üzerine Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, atamayı durdurdu ve yeni isim için beklemeye geçti.

Gaziantep’in sağlık müdürü küm olacak kentte herkes bu sorunun cevabını büyük bir merakla bekliyor. 3 ay önce Kanun Hükmünde Kararname ile sağlıkta üç başlılığın sona erdirilip tek çatı altında toplanması kararı alındı. Bu karar doğrultusunda 50’ye yakın ilde il müdürleri değişti ve yeni il müdürleri görevlerine başladı. Gaziantep’in de sağlık müdürünün değişmesi beklenirken, yeni sağlık müdürü bir türlü atanamadı.

SORUNLAR HER GÜN ÇOĞALIYOR

Sağlık Müdürlüğü için her gün farklı bir isim gündeme gelirken, başta sağlık camiası olmak üzere Gaziantepliler atamanın bir an önce yapılmasını bekliyor. Gaziantep’te sağlık camiasında yaşanan sıkıntıların yeni atamayla çözüleceğine inana camia atama yapılmadığı için sorunları üst üste çoğaldığını iddia ediyor.

ATAMA NEDEN GECİKTİ?

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Türkiye genelindeki Süper Sağlık Müdürü atamalarını “Yoğurdu üfleyerek ve yavaş” yapmasının en büyük nedeninin başında “Güvenlik soruşturmalarının” geç gelmesinden kaynaklandığı öğrenildi. “Süper Sağlık Müdürü” atamalarında gecikmelerin güvenlik soruşturmalarından kaynaklandığı 25 Kasım’da 3 aylık süre dolduğu için KHK ile sürenin 31 Aralık 2017’ye kadar uzatılacağı ileri sürüldü.

ORTAK AKIL KARŞI ÇIKTI

Sağlık Bakanlığının Türkiye genelinde bir çok ilin Sağlık Müdürünün ataması yapılırken, Gaziantep’e İl Sağlık müdürlüğüne Kadın Doğum Uzmanı Doç Dr Abdülkadir Turgut’un atamasının yapıldığı iddia edildi. Buna karşın Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Gaziantep milletvekilleri bu atamaya karşı çıktığı ve bu nedenle atamanın tekrar geri çekildiği iddia edildi. Siyasi kaynaklara göre ise Gaziantep’te uyumlu çalışılabilecek bir isim konusunda mutabakatın sağlandığı atamanın ise en kısa zamanda yapılacağı öğrenildi.

(Kaynak: Pusula)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR