Gündem

Gaziantep'te Üç kişiden biri icralık…

Türkiye’de 2018 yılında meydana gelen döviz krizi sonrası başlayan icra davaları, pandemi döneminde daha da arttı. 2020 yılında icrada olan dosya sayısının 26 milyona yükseldiği belirtilirken, Gaziantep’te ise açık icra dosyası sayısının 654 bin olduğu ifade edildi. Son 45 günde ise İcra Dairelerine Türkiye genelinde 1 milyondan fazla dosyanın gitmesi 2021 yılı için korkutan bir manzarayı ortaya koydu. 2021 yılında Türkiye genelinde ve Gaziantep’te pandeminin de etkisi ile icra dosyalarında büyük oranda artış yaşanmasının beklendiği öğrenildi.

Gaziantep'te Üç kişiden biri icralık…
25-02-2021 01:19
25-02-2021 01:26

Türkiye’de etkisini sürdüren Koronavirüs Pandemisi vatandaşın ekonomisini olumsuz etkiliyor. Pandemiye karşı alınan tedbirler kapsamında faaliyetlerini sonlandıran, kapanan iş yerlerinde çalışan binlerce vatandaş mağdur oldu. Aynı dönemde işsiz kalan vatandaşlar, iş yerini kapatmak durumunda kalan esnaf, borçlarını ödeyemez hale geldi. Vatandaş ve esnafın bu durumu sonrası Adliyelerde icra dosyalarının sayısı iyiden iyiye arttı. Ülke genelinde açılan icra dosyalarının sayısı 26 milyon 154 bine ulaştı.
GAZİANTEP’İN 3'TE 1'İ İCRALIK OLDU
Gaziantep Barosu’ndan elde edilen bilgilere göre, kent genelinde 654 bin açık icra dosyası bulunuyor. Baro kaynaklarına göre, icra dosyalarının sayısı pandemi döneminde daha da arttı. Söz konusu durum Koronavirüs Pandemisinin vatandaşın ekonomisini ne kadar kötü şekilde etkilediğinin göstergesi olarak yorumlandı. Gaziantep Barosu’ndan elde edilen bu bilgiye göre 2 milyondan fazla insanın yaşadığı Gaziantep’te, nüfusun 3’te 1’inin icralık olduğu kaydedildi.
ESNAF, ÖDEME YAPAMAZ HALDE
Öte yandan Türkiye genelinde yaşanan Koronavirüs Salgının esas etkilerinin 2021 yılında yaşanacağı ileri sürüldü. Salgına karşı alınan tedbirler neticesinde 2020 yılı Kasım ayında faaliyetleri kısıtlanan ve ara verilen işletmelerin zor durumda olduğu, sağlanan kredilerin faizli ve ertelenen ödemelerin kredi taksitlerinin üzerine yayılacak olması, esnafı iyiden iyiye tedirgin ediyor.
VATANDAŞIN EKONOMİSİ ZARAR GÖRDÜ
Salgın nedeniyle uzun zamandır çalışamayan vatandaşlarda da durum değişmiyor. Kamu bankaları tarafından sağlanan 6 ay geri ödemesiz kredi imkanlarından faydalanan çok sayıda vatandaşın ödeme yapmakta güçlük çektiği ileri sürüldü. Söz konusu kredilerin neden olduğu sorunların ilerleyen günlerde icra dosyalarına yansıması bekleniyor.

Kaynak:Ekspres Gazetesi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR