Ekonomi

Gaziantep'te Ekmek Zammı Gündemde!

Türkiye’de ekmek fiyatlarına gelen zammın ardından gözler Gaziantep’te pide ve francala ekmek fiyatlarına yapılacak zamlara çevrilmişti. Gaziantep Fırıncılar Odası, francala ekmek fiyatlarının 4 lira 50 kuruşa yükselmesi için talepte bulundu. Fırıncılar Odasının ardından Gaziantep Pideciler Odası da ekmek fiyatlarına zam yapmak için onay bekliyor.

Gaziantep'te Ekmek Zammı Gündemde!
19-01-2023 12:15
19-01-2023 12:21
GAZİANTEP

Gaziantep’te pide ve francala ekmek fiyatlarına yapılması beklenen zam, vatandaşın gündeminde. Gaziantep Fırıncılar Odası ekmek fiyatlarının ülke genelinde 5 TL’ye yükselmesinin ardından harekete geçmiş, Oda Yönetiminin aldığı kararı ile ekmek fiyatının 4 lira 50 kuruşa çıkarılması için GESOB’a başvuru yapmıştı.

ESNAF ZAM İSTEMEK DURUMUNDA KALDI

Francala ekmek fiyatları ile ilgili görüşmelerde devam ederken, kentte Pideciler Odası’na bağlı olarak faaliyet gösteren esnaf da zam için harekete geçti. Gaziantep Pideciler odası Başkanı Abdullah Sarı, ülke genelinde ekmek fiyatlarının 5 TL’ye yükseldiğini, maliyetleri artan esnafın zam istemek durumunda kaldığını kaydetti.


FEDERASYON VE BAKANLIKTAN ONAY BEKLENİYOR


Sarı açıklamasında, ‘’ Türkiye’de birçok ilde ekmek 5 liradan satılıyor. Gaziantep’te de somun diye tabir edilen francala için 4,5 lira talepte bulunuldu. Pide de francala ile birlikte zamlanacak. Federasyon ve Tarım Bakanlığı’nın onayını bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı.


GESOB, Tarım Bakanlığı ve Federasyondan çıkacak karar sonrası kentte 3 lira 75 kuruştan satılan francala ekmek ve 3 lira 25 kuruştan satılan pide ekmek fiyatlarının zamlanması bekleniyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR