Gündem

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni 1 yılda 4 milyon 750 bin kişi ziyaret etti

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni 1 yılda 4 milyon 750 bin kişi ziyaret etti
18-01-2024 10:39

Yüz ölçümü ve barındırdığı tür bakımından Türkiye’nin en büyük dünyanın ise sayılı hayvanat bahçeleri arasında yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni 2023 yılında 4 milyon 750 bin kişi ziyaret etti.


Gaziantep’te yaklaşık 1 milyon metrekarelik alan kurulu olan ve 380 türden 8 bini aşkın hayvana ev sahipliğini yapan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, 2023 yılında 4 milyon 750 bin kişiye misafir etti.



“2024 yılında yeni yeni projeler yapıyoruz”


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, 2023’ün son günlerinde ziyaretçi sayılarında ciddi oranda artış yaşandığını söyledi. 2023 yılında Gaziantep Hayvanat Bahçesini, çevre illerden gelenlerin oluşturduğu 4 milyon 750 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade eden Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı olarak 2023 yılında Gaziantep’te üzücü bir deprem yaşadık. Bu depremden dolayı yaklaşık 3-3,5 ay kadar hayvanat bahçemiz kapalı bulundu. Bunun yanında 2 ay kadar orman yangınlarından dolayı bahçemiz kapalı bulundu ve misafir alamadık. Bahçemize bunlar olmasına rağmen Gaziantep Doğal Yaşam Parkımızda çevre illerden ve çevre ülkelerden ve şehirlerimizden gelen yaklaşık 4 milyon 750 bin kişiyi ağırlamış bulunmaktayız. Tabi 2024 yılında yeni yeni projeler yapıyoruz. Ziyaretçilerimizi buraya misafir etmek için yeni bir tünel akvaryum yapıyoruz ve tünel akvaryum Güneydoğu bölgesinde hiçbir tarafta bulunmamakta. Özellikle burayı görmek için binlerce misafirin geleceğine inanıyoruz. Bunun yanında bir tane Afrika samanayı düşünüyoruz. Yine yırtıcıların safarisi ve sürünger düşünüyoruz” dedi.



Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni 1 yılda 4 milyon 750 bin kişi ziyaret etti

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR