Gündem

Esnaf DİKEN üstünde

Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Pandemi döneminde esnafın yaşadığı sıkıntılara ilişkin açıklamalarda bulundu. Küsbeoğlu, “Kurallara daha çok riayet etseydik vakalarımız bu kadar artmayacaktı. Pandemi dönemi bu kadar uzun sürmeyecekti. Bize düşen bundan böyle çok dikkatli davranmaktır” diye konuştu.

Esnaf DİKEN üstünde
27-08-2021 23:05
28-08-2021 10:36
GAZİANTEP

TEGİRGİNLİK SÜRERKEN ARTAN VAKA SAYISININ ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

1 Temmuz tarihinde başlayan Normalleşme Süreci, 17 aydan bu yana faaliyetleri kısıtlanan esnafa rahat bir nefes aldırdı. Kapanan, faaliyetleri kısıtlanan, iş yapamaz hale gelen esnaf, 2 aydan bu yana devam eden normalleşme döneminde toparlanırken, son dönemlerde vaka sayılarının yeniden artması esnafın tedirgin olmasına neden oldu. Yeni bir kapanma dönemi yaşamaktan korkan esnaf, tam kapanma, faaliyet kısıtlaması, hafta sonu yasaklarının geri dönmesi halinde, bir daha toparlanamaz hale gelecekleri şeklinde açıklamalarda bulunuyorlar.  Son dönemlerde Covid-19 Pandemisinde vaka sayılarının yeniden yükselişe geçtiğini söyleyen GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, 17 aydır devam eden pandemi sürecinde aşı çalışmaları ile birlikte önemli bir aşama kaydedildiğini söyledi. Salgının ilk başladığı dönemden itibaren maske, mesafe ve hijyen kurallarına tam uyum sağlanmadığını söyleyen Küsbeoğlu, “Kurallara daha çok riayet etseydik vakalarımız bu kadar artmayacaktı. Pandemi dönemi bu kadar uzun sürmeyecekti. Bize düşen bundan böyle çok dikkatli davranmaktır” diye konuştu.

ENDİŞELİ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Salgınla mücadele döneminde sıkı tedbirler alındığını ve bu tedbirlerin, esnafı olumsuz etkilediğini kaydeden Küsbeoğlu, “Salgınla mücadele kapsamında 17 günlük tam kapanma, sokağa çıkma kısıtlamaları, hafta sonu yasakları, işletmelerin tamamen ya da kısmen kapanması gibi pek çok konu ile karşı karşıya kaldık. Bu durum esnafımızın iş yapamamasına, işlerin düşmesine ve ciddi sorunlar yaşanmasına neden oldu. 1 Temmuz itibariyle başlayan Normalleşme Süreci ile birlikte esnafımız toparlanmaya başladı ancak vakaların yeniden yükselmesi bizleri endişelendiriyor” dedi.

“YENİ BİR KAPANMA KARŞISINDA GÜCÜMÜZ YOK”

Hastalığın tedbirlere tam uyum ile önlenebileceğini söyleyen Küsbeoğlu, “Eğer biz gerçekten alınan tüm kararlara uyarsak vakalar düşecektir ve bu süreci daha sıkıntısız atlatacağız. Halkımızdan, esnaf ve sanatkârlarımızdan ricamız; bizim bir daha kapanmayı ve gelecek katı kuralları kaldıracak gücümüz artık kalmadı. Onun için tedbirlere mümkün olduğu kadar uymamız, kalabalık yerlerden kaçınmamız, maske, mesafe ve hijyen kurallarına aynı şekilde uymalıyız” dedi.
Yasakların kalkması ile birlikte kurallara daha az uyum sağlandığını belirten Küsbeoğlu, vatandaşları tedbirlere uyum konusunda uyardı. Küsbeoğlun açıklamasını şu şekilde sürdürdü;
“Yaz sezonu olması nedeniyle kıy sahillerinde turizm oldukça hareketli. Bu bölgelerde, yerli ve yabancı turistlerin yoğunluğu dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız sıkıntıları bir daha yaşamak istemiyoruz. “Yasaklar kalktı, normale dönebiliriz” demek ve kurallara uymamak kötü sonuçları beraberinde getirecektir. Esnafımız, 17 aydan bu yana yaşadığı sıkıntı sürecin ardından toparlanmak için büyük çaba gösteriyor, böyle bir dönemde kuralların bir kenara bırakılması hem sağlık hem de ekonomik yönden bizleri tehlikeye atacaktır. Tatile gidecek olan vatandaşlarımızdan, kurallara uymalarını ve dikkatli olmalarını istiyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR