Gündem

Gaziantep dahil 17 ile kuvvetli sağanak geliyor

Meteoroloji bugünün ve hafta sonunun raporu geldi. İç kesimlerde sıcaklık mevsim normallerinin biraz altında seyrederken, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde seyredeceği açıklandı.

Gaziantep dahil 17 ile kuvvetli sağanak geliyor
24-05-2024 11:35
24-05-2024 11:38
GAZİANTEP
16 şehir için sarı kodlu hava uyarısı yapıldı. Hatay için ise turuncu kodlu kuvvetli sağanak yağış uyarısı verildi.
Meteoroloji son değerlendirmelerine göre, ülkemizin genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Zonguldak, Düzce, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevresinde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarının etkili olması tahmin ediliyor.
Yağışların yoğunluğu ise İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Ankara, Çankırı, Adana çevreleri, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batısı ve Mersin'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli, Hatay çevresinde ise çok kuvvetli olabilir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda ise toz taşınımı bekleniyor.
Hava sıcaklıklarının genellikle mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenirken, iç kesimlerde 3 ila 5 derece altında olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle batı kesimlerde kuzeyli yönlerden, diğer bölgelerde ise batı ve güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR