Gündem

Ayakkabı İhtisas OSB’de sona doğru!

Ayakkabı sektörünü bir araya toplayacak olan Ayakkabı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi kapsamında hazırlanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu’na ilişkin olumlu karar çıktı.

Ayakkabı İhtisas OSB’de sona doğru!
21-10-2021 21:30
21-10-2021 21:52
GAZİANTEP

Gaziantep Sanayi Odası tarafından hayata geçirilen ve Körkün Bölgesi’nde kurulması beklenen Ayakkabı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi’nde çalışmalar sürdürülüyor. 2016 yılında duyurulan proje sonrasında, 2019 yılı itibariyle çalışmalara başlandı. Proje kapsamında Nizip Caddesi esnafının da bölgeye taşınması düşünülürken, gelen tepkiler üzerine bu karardan vazgeçildi.

ÇED RAPORU BAKANLIĞA SUNULDU

Ayakkabı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projes kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığından alınan onayın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu sunuldu.

BAKANLIKTAN OLUMLU KARAR ÇIKTI

Rapora ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, “Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu aşaması tamamlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulan Ayakkabı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için olumlu karar alındı. Bundan sonraki süreçte meradan tahsis amacı değişikliği yapılacak. ÇED raporu ile birlikte gerekli olan dokümanları Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na imzaya sunulacak” açıklamasında bulundu.

AYAKKABI ÜRETİMİNDE DE SÖZ SAHİBİ OLUNACAK…

ÇED Raporuna ilişkin olumlu kararın ardından rapor, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında imzaya sunulacak. Ayakkabı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması ile birlikte kentin ayakkabı üretiminde de söz sahibi olması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR