Elektrik ve Su

Fatura desteği geliyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı 2.Birleşim Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. Yılın son meclisi olma özelliği taşıyan toplantıda, esnafın merakla beklediği gelir desteği konusunda komisyona süre verildi. Öte yandan gündemin 62. Maddesinde kent sınırları içerisinde sosyal yardımlardan faydalanan kimselerin elektrik, su ve doğalgaz faturalarının karşılanması konusu Büyükşehir Belediyesi’nin

Fatura desteği geliyor!
17-12-2021 18:53
17-12-2021 19:00
GAZİANTEP

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı 2.Birleşim Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündemde yer alan 63 ve gündem dışından gündeme alınan 2 madde olmak üzere toplam 65 madde görüşüldü. 2021 yılının son toplantısı olma özelliği taşıyan mecliste, sosyal yardımlardan faydalanan vatandaşlara yönelik önemli bir adım atıldı.

MECLİSTEN YETKİ İSTENDİ

Gündemin 62.maddesinde, “ GBB Sosyal Hizmetler ve Yardım Esasları Yönetmeliği’nin Ayni Yardımlar Madde 14. “Belediye sınırları içerisinde ikamet eden ve bu yönetmelik kapsamında sosyal yardımlardan yararlanma hakkına sahip olan kimselere, gıda , giyim yakacak, ilaç, sağlık tedavi yardımları, kırtasiye yardımı, tıbbi araç/ gereç ve rehabilitasyon amaçlı protez araç-gereç gibi ayni yardımlarda bulunabilir” maddesine ilaveten, “elektrik, su ve doğalgaz faturalarının karşılanması” ibaresinin eklenebilmesi oy birliği ile kabul edildi.

KAPSAMI İLERLEYEN GÜNLERDE NETLEŞECEK

Belediye Başkanvekili Osman Toprak, İlgili maddenin kapsamının ilerleyen günlerde GBB Başkanı Fatma Şahin tarafından açıklanacağını söyledi.

İlgili madde sonrasında ilerleyen aylarda yapılacak meclis toplantısında konunun gündeme gelmesi ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin faturalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR