Gündem

Fadıloğlu’dan 6 Şubat depremi anma mesajı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 6 Şubat depreminin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Depremde hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet dileyen Başkan Fadıloğlu, bir daha böyle bir afetin yaşanmamasını diledi.

Fadıloğlu’dan 6 Şubat depremi anma mesajı
05-02-2024 13:18
05-02-2024 13:21
GAZİANTEP

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Milletçe en kara gecelerimizden birini yaşadığımız, derin bir şekilde sarsıldığımız ve acı kayıplar verdiğimiz 6 Şubat 2023 depreminin üzerinden 1 yıl geçti.
6 Şubat depremi, ülkemizin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini çok acı bir şekilde hatırlatmıştır. Asrın felaketi olarak adlandırılan ve ülkemizin yaşadığı en büyük afetlerden olan depremde, on binlerce insanımız hayatını kaybetmiş, yaralanmış ve evsiz kalmıştır. Geçen 1 yılın ardından ne kayıplarımızı unuttuk ne de acılarımız azaldı. Şu bir gerçek ki ülkemiz dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerinde yer almaktadır. Bu nedenle geçmişte acı kayıplar vermemize neden olan depremlerin gelecekte de meydana gelmesi kaçınılmaz bir durumdur. Bu durumda önemli olan ise depreme hazırlıklı olabilmek ve depremle yaşayabilmeyi öğrenmektir. Geçmişte yaşanan bu büyük acıdan ders çıkararak bilgi, birikim ve teknolojinin imkânlarını kullanarak gerekli tedbirleri alacağız. Halkımızın can ve mal güvenliğini gözeterek başta deprem olmak üzere doğal afetlere karşı gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz. Böyle acıları tekrar yaşamamak için belediyemiz ve siz değerli vatandaşlarımızla bir bütün halinde depreme hazırlıklı olacağız.
Bu vesileyle 6 Şubat Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Böylesi bir felaketin ne ülkemizde ne de dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR