Gündem

Çöp ve çukurdan sonra çöp dağları da başladı… 30 yıl önceki kabus İstanbul'a geri döndü!

İBB Başkanı İmamoğlu’nun tatil tatil gezerek hizmetsizliğe mahkum ettiği İstanbul, 1994 öncesine geri döndü. Metroları çöpler esir aldı. İlçelerde biriken çöpler ağır kokulara neden olmaya başladı. Akıllara eski İstanbul manzaraları geldi…

Çöp ve çukurdan sonra çöp dağları da başladı… 30 yıl önceki kabus İstanbul'a geri döndü!
13-07-2023 13:08

CHP'li İBB ve Kadıköy Belediyesinden büyük skandal! Çöp yığınları oluştu

GALERİNİN DEVAMI <p>​​​​​​​Kadıköy'de ve <a href=kent genelindeki bazı metro istasyonlarında toplanmayan çöpler kötü görüntü ve kokuya neden oldu.

"><p>Rasimpaşa Mahallesi'nde <a href=kafe ve lokantaların bulunduğu Karakolhane Caddesi'nde çöpler konteynerlerden sokaklara taştı.

"><p>Havanın <a href=sıcak olması nedeniyle biriken çöpler etrafa kötü koku yayılmasına yol açtı.

"><p><strong>ÇÖPLER BİRKAÇ GÜNDÜR TOPLANMIYORMUŞ</strong></p><p>Caddede fırıncılık <a href=yapan İbrahim Dağlar, birkaç gündür sokakta çöplerin toplanmadığını söyledi.

"><p>Dağlar, Zaten buradaki esnaf hep yiyecek-içecek üzerine. Hijyen konusundaki sıkıntı esnaf olarak bizi etkiliyor. Bu konudan rahatsızız. Yani işçiler eylem yapıyorsa belediye kendi imkanlarıyla başka türlü de bunları buradan aldırabilir. Yani en azından biraz toparlayıp bu kokuların, pisliğin yayılmasını önleyebilirdi." şeklinde konuştu.

"><p><strong>METRO İSTAYONUNDA DA ÇÖP YIĞINLARI GÖRÜLDÜ</strong></p><p>İstanbul genelindeki bazı metro istasyonlarında da çöplerin toplanmadığı, <a href=çöp kutularından etrafa saçıldığı görüldü.

"><p>DİSK'e <a href=bağlı Genel-İş Sendikası'na üye işçiler, Kadıköy Belediyesinin bahçesinde ücretlerinin artırılması için eylem yapmıştı.

"><p>Vatandaşlar <a href=tarafından görüntülenen çöp yığınları sosyal medyada gündem olurken, kullanıcılar tarafından da tepki geldi.

">

HABER7

Eski İstanbul manzaralarının yaşandığı megakent yeniden ‘’ günlerine dönüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dönemindeçukur” ve “çamur”dan sonraçöp” sorunu da baş gösterdi. İstanbul’un metrolarında çöp dağları oluşmaya başladı. İlçelerde toplanmayan çöpler, sıcak havanın da tesiriyle ağır koku saçıyor.

ÇÖPLÜK METROSU

Türkiye’nin en gelişmiş metro istasyonu olarak öne çıkan ve birçok metro güzergahının kesişim noktası olan Yenikapı’daki çöp görüntüleri hayrete düşürüyor.

Metro istasyonunda yer alan çöp atık noktalarının tamamının dolup taştığı görülüyor. Metro yolcularının cep telefonu kameralarına yansıyan görüntüler, metronun çöplük halini gözler önüne seriyor.

CHP'li İBB ve Kadıköy Belediyesinden büyük skandal! Çöp yığınları oluştuCHP'li İBB ve Kadıköy Belediyesinden büyük skandal! Çöp yığınları oluştu

Yarım milyonluk nüfusa sahip Kadıköy ilçesi de çöp yığınlarıyla boğuşuyor. İlçe genelinde toplanmayan çöpler kötü görüntü ve kokuya neden oluyor.

Mahallelerde kafe ve lokantaların bulunduğu noktalarki çöpler, konteynerlerden sokaklara taştı.

Günlerdir toplanmayan çöpler nedeniyle hijyen sıkıntısı yaşanan ilçedeki sorunun ne kadar daha süreceği bilinmiyor.

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’na üye işçiler, ücretlerin arttırılması talebiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere örgütlü oldukları belediyelerde iş bırakma eylemi başlatmıştı.


ERDOĞAN ÖNCESİ ESKİ İSTANBUL İŞTE AYNEN BÖYLEYDİ

Günümüzde çöp dağlarına yeniden esir olan İstanbul, geçmişte bu konuda acı tecrübeler yaşamıştı. Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994'te belediye seçimlerini kazandığı sürece kadar yıllarca çöp, çukur ve çamur sorunu şehrin ilk gündem maddeleri arasındaydı.

İstanbul'un 33 yıl geriye gittiğinin resmi... Sanki bugünün manşetiİstanbul'un 33 yıl geriye gittiğinin resmi... Sanki bugünün manşeti

CHP/SHP yönetiminde susuzluğun kol gezdiği, sürekli elektrik kesintilerinin yaşandığı İstanbul "megaköy" olarak değerlendiriliyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP belediyeciliğini çöp, çukur ve çamur olarak tanımlıyor.