Gündem

CHP'li Veli Ağbaba'dan 38 vekil tepkisi: CHP'ye getirenler bedel ödemelidir

CHP Malatya Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Veli Ağbaba, Kemal Kılıçdaroğlu'na ve kurmaylarına Abdüllatif Şener ve 38 vekil üzerinden tepki göstererek, 'Bu sağcı siyasetçileri CHP'ye getirenler bedel ödemelidir' ifadesini kullandı.

CHP'li Veli Ağbaba'dan 38 vekil tepkisi: CHP'ye getirenler bedel ödemelidir
17-06-2023 21:39

14 Mayıs ile 28 Mayıs seçimlerinde yaşanan büyük hezimetin ardından CHP'de siyasi ikbal kavgası yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu koltuğu bırakmayacağının sinyallerini verirken, İstanbul'un en başarısız İBB Başkanı olarak gösterilen CHP'li Ekrem İmamoğlu da yerel seçimler öncesinde genel başkanlığa ulaşarak siyasi yaşam mücadelesi veriyor.

Her geçen gün ana muhalefet partisinde kavga daha da derinleşirken CHP Malatya Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Veli Ağbaba isim vermeden Kılıçdaroğlu'nu ve kurmaylarını hedef aldı.

"CHP'Yİ BU HALE KİM GETİRDİYSE BEDEL ÖDEMEDİLİDİR"

CHP eski Milletvekili Abdüllatif Şener, seçimlerde CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini açıklamış, ilk turda Ata İttifakı adayı Sinan Oğan'a oy verdiğini ikinci turda ise geçersiz oy kullandığını ifade etmişti.

Muhalefete yakınlığıyla bilinen Halk TV'ye açıklamalarda bulunan Ağbaba, "Bu sağcı siyasetçileri CHP'ye getirenler bedel ödemelidir" sözlerini kaydetti.

"Birçok siyasetçi geçmişte CHP içine sokularak hep CHP’ye zarar verildi ve bu siyasetçiler hep CHP’ye oy kaybettirdiler." diyen Ağbaba, "Bir CHP’li olarak şunu çok net söylüyorum. Geçmişte Sinan Aygün’ü, Aydın Ayaydın'ı bugün Abdüllatif Şener’i kimler CHP’ye getirip CHP’ye bu kötülüğü yaptıysa onlar mutlaka bedel ödemeli. Ama görüyoruz ki hala bu konuda bir tek adım atılmadı bu mantık asla kabul edilmez." şeklinde konuştu.

38 VEKİL TEPKİSİ: YARIN CHP'NİN KARŞISINDA DA DURABİLİRLER

Ağbaba, seçimlerde CHP listelerinden vekil seçilen 38 ismi de hedef alıp, "Yarın CHP aleyhine de açıklamalarda bulunacaklar CHP’nin karşısında bile durabilirler." ifadelerini kullandı.

Tepkilerin odağındaki Kılıçdaroğlu'nun, cumhurbaşkanı adayı olabilmek için CHP listelerinden seçime giren yedili masanın küçük ortaklarına vekillik dağıttığı biliniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR