Gündem

Cevdet Yılmaz'dan, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına sert tepki

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsveç'in başkenti Stockholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasını lanetleyerek 'Kutsal Kitabımız bu alçak eylemlerden dolayı değerinden en küçük bir şey kaybetmez' dedi.

Cevdet Yılmaz'dan, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına sert tepki
28-06-2023 20:09

Türkiye'nin sert uyarılarına rağmen NATO kapısında bekletilen İsveç bir türlü akıllanmıyor.

NATO'YA GİRMEK İÇİN TÜRKİYE'YE YALVARAN İSVEÇ'TEN BÜYÜK ALÇAKLIK

Kurban Bayramı'nın birinci günü İsveç polisi,  Stockholm Camii önünde İslam'ın kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'in yakılması provokasyonuna izin verildiğini açıkladı. 

İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli bir kişi Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yaktı.

Medbargareplatsen'de bulunan Stockholm Camisi önüne geniş polis koruması altında gelen Momika, çevredekilerin tepkisine rağmen Kur'an-ı Kerim'i yere atıp üzerine basarak İslam'a hakaret içeren sözler sarf etti ve ateşe verdi.

YILMAZ: KAYBEDECEK OLANLAR BU PROVOKASYONLARI YAPANLAR VE SEYİRCİ KALANLARDIR

Yapılan alçaklığa sert tepki gösteren Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"İsveç'te bayramın ilk günü kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan aşağılık eylemi lanetliyorum. Nefret suçlarını ifade özgürlüğü kisvesi altında savunmak, bu suçlara muhatap olanların hakkını çiğnemek ve gerçek anlamda ifade özgürlüğüne de darbe vurmaktır. Kutsal Kitabımız bu alçak eylemlerden dolayı değerinden en küçük bir şey kaybetmez. Kaybedecek olanlar bu provokasyonları yapanlar ve bunlara seyirci kalanlardır."

İsveç’te Bayramın ilk günü kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan aşağılık eylemi lanetliyorum.

Nefret suçlarını ifade özgürlüğü kisvesi altında savunmak, bu suçlara muhatap olanların hakkını çiğnemek ve gerçek anlamda ifade özgürlüğüne de darbe vurmaktır.

Cevdet Yılmaz (@_cevdetyilmaz) June 28, 2023
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR