Elektrik ve Su

“Çalışmalar ay sonuna kadar sürecek!”

Güvenevler Mahallesi’nde meydana gelen elektrik kesintilerine ilişkin, “Kesintiler İsyan Ettirdi” başlıklı haberimize Toroslar EDAŞ’tan açıklama geldi. Söz konusu açıklamada, Güvenevler Mahallesi’nde meydana gelen kesintilerin yatırım çalışmaları kapsamında önceden duyurulan planlı kesintiler olduğunu, Temmuz ayında bölgede başlatılan elektrik şebekesini yer altına alma ve aydınlatma projesi kapsamında yaşandığı ifade edilerek, işlemlerin ay sonunda

“Çalışmalar ay sonuna kadar sürecek!”
04-12-2021 18:14
04-12-2021 18:22
GAZİANTEP

Türkiye’nin metropol kentlerinden olan ve 2,5 milyondan fazla sayıda insanın ikamet ettiği Gaziantep’te, elektrik kesintileri bitmek tükenmiyor. Kent genelinde devam eden yatırımlar kapsamında uygulanan planlı kesintiler ve kent alt yapısından kaynaklanan arızalar nedeniyle ortaya çıkan plansız kesintiler, kış soğuklarının etkisini gösterdiği şu günlerde vatandaşları mağdur ediyor. Kentin kalabalık nüfuslu mahallelerinden olan Güvenevler Mahallesi’nde sıklıkla meydana gelen kesintiler sonrası, vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları, “Kesintiler İsyan Ettirdi” başlıklı haberimizde dile getirmiştik. Haberimizin ardından Toroslar EDAŞ’tan açıklama geldi.

“İŞLEMLER AY SONUNDA TAMAMLANACAK”

Toroslar EDAŞ’tan yapılan yazılı açıklamada, kesintilerin devam eden yatırım çalışmaları kapsamında yapıldığı ifade edildi. Açıklamada, “Güvenevler mahallesinde devam eden yatırım çalışmalarımız kapsamında internet sitemizde de önceden duyurduğumuz planlı kesintiler yapılmaktadır. Temmuz ayında başladığımız bölgedeki elektrik şebekesini yeraltına alma ve aydınlatma projemiz kapsamında; 7 adet yeni köşk tipi trafonun ve 195 aydınlatma direğinin tesisi ile 6 kilometrelik hattın yer altına alınması işleminin bu ay sonunda tamamlanması planlanmaktadır.”

“GAZİANTEP’İN ARTAN ENERJİ TALEBİNİ KARŞILANMASINI HEDEFLİYORUZ”

“Toplam 10 milyon 588 bin lira yatırım tutarlı bu önemli projemizle, bölgedeki 3520’yi aşkın hanenin özellikle kış aylarında yaşanan hava muhalefetinden etkilenmemesini, Gaziantep’in artan enerji talebinin karşılanmasını ve vatandaşlarımızın daha aydınlık sokaklara sahip olmasını hedeflemekteyiz. 29 Aralık 2021 Pazartesi günü aynı bölgede gerçekleşen plansız kesinti, trafo arızaları nedeniyle yaşanmıştır. Arızayı takiben Toroslar EDAŞ ekiplerimiz ivedilikle bölgeye intikal etmiştir. Onarım çalışmasının başlamasını takiben 2 saat içerisinde arızadan etkilenen bölgenin yüzde 90’ına enerji verilmiş, kalan 1 trafodaki arıza ise takip eden 3 saat içerisinde giderilerek enerjisiz nokta bırakılmamıştır.”

“PLANSIZ KESİNTİLERİ EN AZA İNDİRMELİY AMAÇLIYORUZ”

“Bu vesileyle belirtmek isteriz ki, yatırımların devreye alınması sürecinde planlı kesintilerin yapılması, sahada özveriyle çalışan elektrik dağıtım personelimizin can güvenliği için hayati önemdedir. Toroslar EDAŞ olarak tamamladığımız yatırımlarımız neticesinde benzer plansız kesintileri en aza indirmeyi amaçlıyor, müşterilerimize kaliteli ve sürdürülebilir enerji sağlamak için tüm gücümüzle çalışıyoruz” ifadeleri yer aldı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR