Gündem

Başkan Pekmezci görevdeki 5 yılını değerlendirdi

Başkan Pekmezci görevdeki 5 yılını değerlendirdi
18-01-2024 08:39

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci görevdeki 5 yılını değerlendirdiği basın toplantısında belediye tarafından yapımı tamamlanan, devam eden, yapılması planlanan projeler ile sosyal ve kültürel faaliyetler hakkında bilgi verdi.


Oldukça yoğun bir katılımla halka açık olarak Bayburt Belediyesi Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Salonu’nda gerçekleşen basın toplantısında konuşan Başkan Pekmezci, “Bundan yaklaşık 5 yıl önce sizlerin teveccühü ile 31 Mart 2019 tarihinde Belediye Başkanı olarak göreve geldim. Göreve başladığımız tarihten itibaren sizlere layık olmak adına büyük bir gayretin içinde olduk. Çalışmalarımızla çok sevdiğimiz bu güzel şehri yeşil alanları ile kentsel dokusuyla modern kent kimliğine kavuşturmak adına yoğun bir çalışma içinde olduk. Birbirini gönülden seven, birbirine karşı sevgi ve saygıyla bağlı bir şehrin mensupları olarak bununla her zaman gurur duyduk. Bugün burada anlatacaklarımızı bizim içten ve samimi, bu şehre olan vefa duygumuzun bir örneği olarak sunmak istiyorum" dedi.


Bayburt’a 5 yılda neler yapıldığını tek tek anlatan Başkan Pekmezci konuşmasında yapımı tamamlanan Saray Bahçesi ile UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası Listesine giren Dede Korkut’un Türkiye adına düzenlenen belgesinin Bayburt Belediyesine takdimi, yeni baştan dizayn edilerek yapılan Şehit Nusret Parkı, Modern Canlı Hayvan Satış Pazarı, tüm bölgenin yükünü kaldıracak kapasiteye sahip olan Modern Kesimhane, Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, yeniden elden geçirilerek düzenlenen Türk Dünyası Parkı, Dörtyol mevkine güzellik katan Genç Osman Parkı, Yusufiye Camii Yapımı ve Peyzaj Projesi, bölgede bir ilk olma özelliği taşıyan Kışla Rampası Alttan Isıtma Sistemi, Yeni Güneş Enerji Santrali Projeleri, şehrin sokak ve caddelerine başka bir kimlik katan yol ve kaldırım yapım çalışmaları, 21 Şubat Sanayi Sitesi Esnafı’nın tapularına kavuşturulması, Saat Kulesi’nden Bayburt Kalesi’nin görünmesini engelleyen yapıların tıraşlanması, 100 yılın yorgunluğunu taşıyan Saat Kulesi’nin restore edilmesi, çocukların rahatlıkla oynayabileceği semt sahalarının yapımı, Kaleardı Mahallesi’nin tozdan kurtulmasına önayak olan Konkasör Tesisi’nin yeni yerine taşınması, Çoruh Nehri Kıyı Bandında Yapılan Çalışmalar, Ozulu Caddesi, Sahil Yolu Sokak ve Yeni Valilik Binası arkasındaki sokağın alt yapısının yeniden düzenlenmesi, 4 adet caminin yapımı için yer tahsisi, Erzurum ve Trabzon yol güzergâhlarında bulunan bulvarlara isimli yeni Totemler yerleştirilmesi ve kamulaştırma projeleri gibi tamamlanan birçok çalışma hakkında bilgi verdi.


İstihdam Odaklı Projeler


Konuşmasında Bayburt Belediyesinin istihdam odaklı projelerinden tamamlanarak üretime geçen Yöresel Ürünler ve Turşu Fabrikası ile Sucuk ve Kavurma Üretim Et Entegre Tesisleri’ne de değinen Başkan Pekmezci, “Türkiye’nin en modern Yöresel Ürünler ve Turşu Fabrikalarından birini yapmanın mutluluğuna eriştik. Bugün Bytat adı atlında bir markamız var. Son zamanlarda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 10 il ve 2 ilçede bulunan birimlerine yaklaşık 60 ton ürün teslim ettik. Her geçen günde bunun gayreti ve çalışması içindeyiz. Yine patenti Bayburt Belediyesi’ne ait olan Yaban Elması Çayı ile Kuşburnu Çayı üretimi yaparak vatandaşlarımızın beğenisine sunduk. Bu fabrikamızın kurulduğu günden bugüne 460 ton turşu üretimi yaptık. Şehrimizdeki üreticilerimizden yaklaşık 120 ton hammadde temininde bulunarak üreticilerimize 90 bin adet bedelsiz fide dağıtımı gerçekleştirdik. 2023 Kasım ayında deneme üretimlerine başladığımız Kavurma ve Sucuk Fabrikamızda şimdiye kadar


2 ton kavurma ve 1,5 ton sucuk üretimi yaptık. Burada canlı hayvan teminini kendi şehrimizdeki üreticimizden yapıyoruz. Üretimlerimiz son derece steril ortamda devam ediyor" ifadelerini kullandı.


Çevreye Yönelik Çalışmalar


Açıklamalarına çevreye yönelik çalışmalarla devam eden Başkan Pekmezci Bayburt Gümüşhane İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (BAYGÜKAB) bünyesinde faaliyet gösteren çöpten enerji elde eden Biogaz Enerji Üretim Tesisi ve Katı Atık Ayrıştırma Tesisi ile ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmaları konusunda katılımcıları bilgilendirdi.


Bayburt için birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Pekmezci demeçlerine ödüle layık görülen projeler Veli Şaban Mahallesi Çok katlı otopark ve Bamsı Beyrek Seyir Terası ile Asri mezarlıkta morg ve gasilhane yapımı, mahallelerde merdiven ve istinat duvar yapım çalışmaları, umumi tuvaletlerin yenilenmesi, araç filosunun genişletilmesi, Hilal Kentin su sorununun çözülmesi, Halk Ekmek Fabrikası’nın modernleştirilmesi, otogarın çatısının yenilenmesi, Bayburt Kültür ve Sanat Evi ve Ahmet Revayi Hüsn-i Hat Müzesinin açılması, cami musalla taşlarının üzerine sundurma yapılması, çocuklara ve okullara kitap desteği gibi çalışmalarla devam etti.


Başkan Hükmü Pekmezci ayrıca bütün bu çalışmalar sonucunda SONAR Anket Şirketi tarafından halk oylamasıyla Covid-19 döneminde 2020 yılında çalışmaları en çok beğenilen 3. İl Belediye Başkanı ve 2021 ile 2022 yıllarında ise çalışmaları en çok beğenilen 4. İl Belediye Başkanı seçildiklerini belirtti.


Başkan Pekmezci açıklamalarında Bayburt Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve planlanan projeler hakkında da bilgi verdi. Bayburt’un Kızıl Elma Projesi olarak gördükleri İçme Suyu Sertlik Giderme Projesi’nin yapımına devam ettiklerini belirtti. Projenin 230 Milyon liralık maliyeti ile dev bir yatırım olduğuna dikkat çeken Pekmezci, “Proje şuan yüzde 55 seviyesinde. Tamamlandığında suyla ilişkili ev aletleri kireçlenerek tahrip olmaktan kurtulacak. İnşallah Bayburtlular önümüzdeki zamanlarda bu suyu evlerinde kullanacak ve bizde bundan mutlu olacağız. Bu su yaklaşık 30-35 fransız sertliğinde bir su. Projeyi tamamladığımızda 7-8 fransız sertliğinde bir su olacak ve musluklardan akan suyu rahatça içebileceksiniz.” diye konuştu.


Konuşmasını yapımı devam eden projelerden Ticaret Kompleksi, İsminin 100. Yıl Parkı olmasına karar verilen Ozulu Caddesi Yeni Park Projesi, Genç Osman Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, WİFİ Ağlarının kurulması, belediye tarafından yapılan sosyal yardımlar, sosyal ve kültürel faaliyetler, kültür yayınları, Elazığ ve Kahramanmaraş merkezli depremlerde yapılan çalışmalar ile sürdüren Başkan Pekmezci ayrıca yapımı planlanan Yeni Otogar Projesi, Dede Korkut Obası ve Arşimet Burgu Sistemi, Kapalı Çocuk Oyun Alanı, Sebze Hali Projesi, Kaleardı Mahallesi HES Projesi, Genç Osman Mahallesi Kapalı Halk Pazarı Projesi hakkında da dinleyenleri bilgilendirdi.


Başkan Pekmezci’nin sunumunun ardından soru cevap bölümüyle sona eren basın toplantısına, MHP MYK Üyesi İdris Aydın, MHP Bayburt İl Başkanı Muharrem Baykal, MHP önceki dönem İl Başkanlarından Bekir Kasap ve İsmail Durmuş, Belediye Başkan Yardımcıları Süreyya Türkmenli ile Nesimuttin Selçuk, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, Gökçedere Belediye Başkanı Yavuz Bakır, MHP Bayburt Merkez İlçe Başkanı Turan Çalışkan, MHP Bayburt Kadın Kolları Başkanı Tülay İpek, MHP Aydıntepe İlçe Başkanı Eyüp Kardeş, Türk Kamu-Sen Bayburt İl Başkanı Ahmet Çalışkan, Bayburt Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus Emre Zengin, Bayburt Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Selami Köksal, İHH Bayburt İl Başkanı İlhami Polat, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Okutmuş, Bayburt Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mevlütoğlulları, Bayburt Tarih, Kültür ve Edebiyat Derneği Başkanı Fatih Dündar, Bayburt Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Bahattin Yöney, basın mensupları, Köy ve Mahalle Muhtarları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Başkan Pekmezci görevdeki 5 yılını değerlendirdi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR