Gündem

Başıboş köpek sorunu öyle bir noktaya geldi ki rakamlar şoke etti!

Yıllardır çözüme kavuşturulamayan başıboş köpek sorununun, 2023'ün ilk 6 ayına göre 7'si çocuk 18 kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğu tespit edildi.

Başıboş köpek sorunu öyle bir noktaya geldi ki rakamlar şoke etti!
13-07-2023 16:09

Haber7 – ÖZEL

Türkiye’de başıboş köpek sorunu katlanarak büyüyor. Başıboş köpek sorununun terör örgütü PKK kadar zarar verdiği belirlendi.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşanan ve mimar Lütfü Seray'ın kuduz olarak hayatını kaybettiği olay sosyal medyada infiale neden olurken başıboş köpek sorununun boyutunu tekrar gündeme getirdi. 

BAŞIBOŞ KÖPEKLER 6 AYDA 18 KİŞİNİN CANINI ALDI

Güvenli Sokaklar Derneği'nin açıkladığı bilgilere göre, 2023 yılının ilk 6 ayında yaşanan ölüm sayısı ise 7'si çocuk 18 kişiyi buldu.

Aynı dönemde 19 Mehmetçik de şehit olurken başıboş köpek sorununun terör örgütü PKK kadar zarar verdiği görüldü. 

BASINA YANSIMAYAN YÜZLERCE VAKA VAR!

Haber7'ye açıklamalarda bulunan Güvenli Sokaklar Derneği Başkanı Murat Pınar, her vakanın basına yansımadığını kaydetti. Başkan Murat Pınar, kuduz ve kist hidatik gibi hastalıklar nedeniyle de ölümler yaşandığını vurgulayarak "Medyaya yansımayan her gün yüzlerce vaka var. Derneğimizin tuttuğu verilere göre, son 2 senede 48 vatandaşımız başıboş köpekler yüzünden öldü. Bunlardan 16 tanesi çocuk. 2023’ün başından beri ise 7'si çocuk 18 kişi öldü. Geçenlerde sadece 2 günde 4 vaka meydana geldi. Kocaeli’nde bir sayaç okuma memuru, Ataşehir’de Yargıtay mensubunun eşi, Bursa’da bir erkek evladımız ve Yalova’da bir kız evladımız bu sorun nedeniyle mağduriyet yaşadı." ifadesinde bulundu. 

İşte 2023’ün ilk ayında başıboş köpekler nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlar:

Mete Durna (9): 30 Ocak’ta Van’da başıboş köpekler tarafından boğazı parçalanarak öldürüldü.

Mehmet Emin Koç (14): 12 Mart’ta Muğla’nın Milas ilçesinde başıboş köpeklerin kovaladığı küçük çocuk, yoldan geçen aracın altında kalarak can verdi.
 Dursun Sezen (54): 18 Nisan günü Tekirdağ'da, yola çıkan başıboş köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü otomobiliyle refüje savrularak feci şekilde can verdi.

 KATLİAM GİBİ KAZA

İsa Yeşilyurt: 19 Nisan’da Kahramanmaraş- Kayseri Yolu üzerinde başıboş bir köpek, 2 aracın kafa kafaya çarpışmasıyla birlikte 4 kişinin ölümüne 4 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Takla atan ve paramparça olan aracın sürücüsü İsa Yeşilyurt, katliam gibi kazada can verdi.
 Gülistan Günçe: 19 Nisan’da Kahramanmaraş- Kayseri Yolu’ndaki aynı kazada hayatını kaybetti.
 Ali Asaf Günçe: 19 Nisan’daki Kahramanmaraş- Kayseri Yolu üzerinde meydana gelen kazada can verdi.
 Zahir Can Günçe: 19 Nisan’daki katliam gibi kazada hayatını kaybetti.
Mustafa Güneş (62): 25 Nisan’da önüne başıboş köpek çıkan aracın sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek Mustafa Güneş’e çarptı. Güneş hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı.

BİR AİLE YOK OLDU

Özlem Çetin (31): 7 Mayıs’ta Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 7 kişilik ailenin bulunduğu araç, 7 metre derinliğindeki sulama kanalına uçtu. Feci kaza sonrası anne Özlem Çetin, 5 çocuğuyla birlikte feci şekilde hayatını kaybetti. Baba Hasan Çetin ise yaralı olarak kurtuldu.
 Asmin Çetin (11): Şanlıurfa'daki başıboş köpeğin neden olduğu kazasında hayatını kaybetti.
 Aysun Çetin (9): Şanlıurfa’daki aynı kazada can verdi.Ecem Çetin (5): Aynı kazada hayatını kaybetti.
 İbrahim Çetin (4): Sulama kanalına uçan aynı araçta küçük çocuğun da hayatı sonlandı.
 Müslüm Çetin (1): Bir ailenin yok olduğu aynı kazada 1 yaşındaki bebek de can verdi.
 
Ahmet Dönmez: 7 Mayıs’ta Aydın’ın Nazilli ilçesinde motosiklet sürücüsü, başıboş köpeğe çarpmamak için kaza yaptı. Dönmez, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
 Uğur Perçin (41): 31 Mayıs tarihinde Tokat’ta seyir halindeki  Uğur Perçin, önüne çıkan köpeğe çarpmamak için ani manevra yaptı. Elektrik direğine çarpan Uğur Perçin hayatını kaybetti. Araçta bulunan 1 kişi ise yaralandı.
 Muhammed Çağrı Turgut (35): 31 Mayıs’ta Mersin’in Yenişehir ilçesinde motosikletiyle seyir halinde olan Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru, başıboş köpekten kaçmak isterken kaza yaptı ve hayatını kaybetti.

Leyla Arseven (53): 18 Haziran’da Adıyaman’da başıboş köpeğe çarpmamak için ani fren yapan araç, arkadan gelen başka bir aracın çarpması sonucu şarampole yuvarlandı. Araçta bulunan 2 kişi yaralı olarak kurtulurken, Leyla Arseven hayatını kaybetti.
 Ayşe Koyuncuoğlu (21): 6 Haziran tarihinde Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde köpeğe çarpmamak için manevra yapan araç, 5 metrelik istinat duvarından uçtu. Araçta bulunan Ayşe Koyuncuoğlu can verirken 1’i bebek 1’i çocuk olmak üzere 6 kişi yaralandı.

___________

2022'DE 33 KİŞİ ÖLDÜ

1 Ocak- 31 Aralık 2022 tarihleri arasında 33 kişi hayatını kaybetti.

Başıboş köpeklerden kaynaklanan 340 saldırı ve 89 trafik kazası basına yansıdı.

Başıboş köpek saldırılarında 6’sı çocuk, 3’ü kadın olmak üzere 13 kişi hayatını kaybetti. 52’si kadın 134’ü çocuk olmak üzere toplam 307 kişi yaralandı.

Başıboş köpek kaynaklı trafik kazalarında ise 3’ü çocuk 4’ü kadın olmak üzere 20 kişi hayatını kaybetti, 217 kişi yaralandı.

Yine söz konusu saldırılarda 429 küçükbaş, 523 kümes hayvanı ve 2 yaban hayvanı telef oldu. Toplamda 92 küçükbaş/kümes hayvanı ve 8 yaban hayvanı yaralandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR