Gündem

Baklava Yerli Halka Yabancı Oldu! Kilo Fiyatı 500 Liraya Çıktı

Gaziantep'in dünyaca ünlü tatlısı baklava yerli halka yabancılaşmaya devam ediyor. Gaziantep'te baklava kilo fiyatları 400 liradan 500 liraya yükseldi.

Baklava Yerli Halka Yabancı Oldu! Kilo Fiyatı 500 Liraya Çıktı
05-06-2023 11:51
05-06-2023 11:58
GAZİANTEP

Türkiye'de her gecen gün artan fiyatlar Gaziantep'in dünyaca ünlü tatlısı baklavayı da vurdu. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda yer alan ve dünyanın en büyük mutfaklarından olan Gaziantep’te, tescilli ürünü baklava yerli halka yabancı oldu.

Son olarak 2022 yılı Aralık ayında yapılan zam ile kilogram fiyatı 340 TL’ye yükselen baklavanın kilogram fiyatı Ocak ayı itibariyle yapılan yüzde 17’lik zam ile 400 TL olmuştu.  

Bata baklavada kullanılan fıstık olmak üzere yan ürün fiyatlarında meydana gelen artışların ardından baklavanın başkenti Gaziantep’te baklava fiyatlarına bir zam daha geldi. Yeni zam ile birlikte en düşük normal baklavanın fiyatı 500 TL’ye yükseldi.

Çeşidine göre en yüksek baklava fiyatı ise kilosu 680 TL olan midye baklava oldu.

Yaşanan zamlar baklava başkenti Gaziantep'teki vatandaşları da kente gelen yerli ve yabancı turistlerin de tepkisini çekti. Vatandaşlar, yaşanan son artışların ardından baklava yemenin kendileri için artık ciddi bir lüks olduğunu söyleyerek zamlara tepki gösterdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR