Gündem

Asrın felaketinde yitirilen canlar İslahiye'de anıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında Gaziantep'in İslahiye ilçesinde de anma programı düzenlendi. Programda göz yaşları sel oldu.

Asrın felaketinde yitirilen canlar İslahiye'de anıldı
06-02-2024 12:32
06-02-2024 12:36
GAZİANTEP

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık 6 Şubat 2023'te meydana gelen iki büyük depremin ciddi oranda etkilediği noktalardan biri de Gaziantep'in İslahiye ilçesi oldu. Asrın felaketinin birinci yılında hayatını kaybedenler için İslahiye ilçesinde de anma programı düzenlendi. Kaymakamlık Meydanı'nda düzenlenen programda asrın felaketi ve sonrasında yapılan çalışmaları anlatan video filmi izlendi.

Şahin, yaşanan zor süreci ve yapılan çalışmaları anlattı
Programda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 6 Şubat 2023 tarihinde çok zor bir sabaha uyandıklarını ifade ederek, yaşadıkları ilk şokun ardından hızlı bir şekilde sahada çalışmalara başladıklarını vurguladı. Şahin, devam eden süreçte depremzede vatandaşların yaralarının sarılması fiziksel ve sosyal anlamda için topyekûn bir gayret gösterdiklerini, çadırkentler, konteyner kentler, briket evler ve son olarak da kalıcı konut çalışmalarına hız verdiklerini ifade etti. Şahin, sözlerine deprem şehitlerini anarak, benzer afetlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak ve birlik-beraberlik vurgusu yaparak son verdi.

"Bir yıl önce çok büyük bir felâketi yaşadık"
Programda açıklamalarda bulunan ve butik bir felaket yaşandığını söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, "Bir yıl önce çok büyük bir felâketi yaşadık. Depremden hemen bir kaç saat sonra hemen deprem bölgesi Gaziantep'e gelerek çalışmalara başladık. İslahiye ve Nurdağı'nda gerekli koordinasyonu yaptıktan sonra tüm ekipler çok büyük fedakarlıklar yaptı. Asrın felaketinde asrın dayanışmasını tüm dünyaya gösterdik. Bu afetten çıkaracağım dersler alacağımız önlemler var. Türkiye'nin her yerinden yardımlar ulaştırıldı ve tek yürek olduk. Yaralar sarılmaya çalışıldı. Bir vatandaşımız dahi dışarıda kalmayana kadar çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Geçen yıl tam da bu saatlerde çok büyük bir afet yaşadık"
Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise ülke olarak derin bir sarsıntı yaşadıklarını vurgulayarak, "Geçen yıl tam da bu saatlerde çok büyük bir afet yaşadık. Ülke olarak, 81 ilde derin bir sarsıntı yaşadık. Allah böyle bir afeti kimseye bir daha yaşatmasın. Afette yitirdiğimiz canlarımızı, 52 bin canımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Depremin ardından büyük bir dayanışma örneği gösterildi. Herkes mesleğine mevkisine bakmadan insanüstü bir gayret gösterdi. Biz bu acıyı hep beraber hissettik. Ve ne kadar büyük bir devlet ve millet olduğumuzu da hissettik. Biz acılardan ders alarak bir daha benzer acılar yaşamamak için gayret göstereceğiz. Bir yıllık süreçte 10 bin 600 civarında konutun kura çekimini yaptık, yaraları sarmaya çalıştık. Bu felaketin acısıyla parçalandık ama ne büyük bir devlet ve millet olduğumuzu bir kez daha gösterdik" diye konuştu.

Anma programına depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarının yanı sıra Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, AK Parti ve CHP Gaziantep Milletvekilleri, ilçe belediye başkanı, ilçe kaymakamı, kurum müdürleri, arama kurtarma ekipleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR