Gündem

Anadolu Basın Birliği’nde görev değişimi

Bu yıl 49. yılına adım atan, ülke genelinde 20 şehirdeki şubelerinde 2 binin üzerinde üye sayısı ile Türkiye’nin önde gelen basın meslek örgütlerinden birisi olan Anadolu Basın Birliği’nde görev değişimi gerçekleştirildi.

Anadolu Basın Birliği’nde görev değişimi
05-01-2024 13:15
05-01-2024 13:18
GAZİANTEP

Merkezi Ankara’da bulunan Anadolu Basın Birliği’nde Genel Başkan Halil Zor’un sağlık nedeniyle istifasının ardından yapılan seçimde, M.Bora Zor yeni genel başkan seçildi.

Onursal Başkan, sağlık nedeniyle görevinden ayrıldı

Uzun yıllardır derneğin genel başkanlığını yürüten ve Anadolu Basın Birliği’nin son seçimlerinde Onursal Başkan seçilen Halil Zor, sağlık sorunları nedeniyle görevini bıraktı. İstifanın ardından derneğin Ankara’da bulunan genel merkezinde gerçekleştirilen seçimle M. Bora Zor yeni başkan seçildi.
Onursal Başkan Halil Zor, artık bayrağı devretmenin zamanı geldiğini belirterek, “Yıllardır genel başkanlığını gururla yürüttüğüm Anadolu Basın Birliği’nde, görevi yeni arkadaşlarımıza devretme zamanı gelmişti. Yeni yönetim kurulunun bu bayrağı daha da ileriye taşıyacağından hiç kuşkum yok. Anadolu Basın Birliği, sektöründe her zaman liderliği üstlenmiş bir dernek olarak, bundan sonra da çalışmalarına aynı şekilde devam edecektir” dedi.

"Anadolu basınının sesi olmaya devam edeceğiz"

Anadolu Basın Birliği’nin 49 yıllık geçmişi ile Anadolu’da teşkilatlanan en eski basın meslek örgütlerinden birisi olduğunu belirten yeni genel başkan M.Bora Zor, “ Derneğimiz, uzun yıllar Anadolu Basınının sorunlarının çözümünde önderlik etmiştir. Son dönemde Anadolu Basınının yaşadığı sorunlar, derneğimizi de derinden etkilemişti. Anadolu basını sıkıntılı günler yaşarken, şimdi yeniden birlik olmak zorunda. Biz de basının sorunların çözümünde aktif rol almak için yeni ve dinamik bir ekiple göreve geldik. Anadolu’da gazetecilik yapan yöneticiler olarak, Anadolu Basınının sorunlarını birebir yaşayan ve çözümlerini bilen kişileriz. Bundan sonra da çözüm arayışında aktif rol oynayan dernek olacağız. Anadolu Basın Birliği, Anadolu Basının sesi olmaya bundan sonra da devam edecek” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR