Gündem

Almanya depremzedeler için 80 ton yardım malzemesi gönderecek

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Kall, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerden etkilenenler için çadır, uyku tulumu, battaniye, kamp yatağı, ısıtıcı ve jeneratör içeren 80 ton malzeme ve ekipman tahsis edildiğini söyledi.

Almanya depremzedeler için 80 ton yardım malzemesi gönderecek
08-02-2023 23:13
Berlin

Maximilian Kall, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, depremzedelere yönelik yardımlar konusunda AFAD ile yakın temas içinde olduklarını söyledi.

Almanya’nın depremin ardından Türkiye ile dayanışmasına dikkati çeken Kall, Federal Teknik Yardım Kurumunun (THW) deprem felaketlerinde uzmanlaÅŸmış ve birçok operasyonda bulunmuÅŸ 50 personel ve 4 köpekle bu sabah bölgeye ulaÅŸtığını, dün de ISAR yardım kuruluÅŸuna baÄŸlı 43 kiÅŸilik ekibin 7 köpekle bölgeye gittiÄŸini aktardı.

Kall, Federal Polis TeÅŸkilatına baÄŸlı 3 doktor ve 17 saÄŸlık görevlisi ile 5 köpek sahibinin bulunduÄŸu 25 memurun köpeklerle birlikte Türkiye’de olduÄŸu bilgisini paylaÅŸtı.

Çadır, uyku tulumları, battaniye, kamp yatakları, ısıtıcılar ve jeneratörler gibi yardım malzemelerinin gönderilmesine de başlanacağını aktaran Kall, bunların THW tarafından hazırlanacağını ifade etti.

Kall, şu anda toplamda yaklaşık 1 milyon avro değerinde 82 ton malzemenin doğrudan tahsis edildiğini, bu malzemelerin Alman silahlı kuvvetler tarafından paketlenip bölgeye nakledileceğini kaydetti.

Sözcü Kall, ülkede çeÅŸitli yardım kuruluÅŸlarının ve itfaiye ekiplerinin yardım yapacağını bildirdiÄŸini ifade ederek, eyaletlerden ve ÅŸahıslardan da desteklerin geldiÄŸini, bunların en iyi ÅŸekilde Türkiye’ye ve Suriye ulaÅŸması gerektiÄŸini dile getirdi.

Almanya Savunma Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre 82 ton malzemenin bir bölümü kısa zaman içinde A 400M tipi uçakla Wunstorf askeri havalimanından deprem bölgesine nakledilecek.

Federal Sivil Koruma ve Afet Yardım Dairesi, Almanya'nın yardımlarını koordine edecek

Almanya’da Federal Sivil Koruma ve Afet Yardım Dairesi (BBK) tarafından yapılan açıklamada da depremin vurduÄŸu bölgelerde yıkımın boyutu ve dondurucu soÄŸuktan çok sayıda insanın etkilenmesi bakımından hızlı ve etkili yardım yapılmasının gerekliliÄŸine iÅŸaret edildi.

Açıklamada, Türkiye ve Suriye’deki depremlerin ardından BBK bünyesindeki Ortak Haber ve Durum Merkezi (GMLZ) tarafından Avrupa BirliÄŸi’nin (AB) Sivil Koruma Mekanizması (UCPM) ve NATO üzerinden Almanya’dan yardımlarının koordine edileceÄŸi ifade edildi.

Özel eÄŸitimli arama ve kurtarma ekiplerinin deprem bölgesine gönderildiÄŸi vurgulanan açıklamada, tıbbı malzemeler, barınma için gerekli teçhizatın ve jeneratörlerin de NATO ve AB’den talep edildiÄŸi ve GMLZ koordinasyonu kapsamında krizin üstesinden gelmesinde yerel makamları desteklemek için hızla gönderileceÄŸi kaydedildi.

Aşağı Saksonya Eyaleti'nden 50 çadır

Öte yandan, AÅŸağı Saksonya Eyaleti İçiÅŸleri Bakanlığı da Almanya’nın depremzedelere yapacağı yardımlara katkı sunacağını açıkladı.

Bu kapsamda, eyaletin depremzedelere 50 çadır, 50 çadır ısıtıcısı, 15 bin portatif yatak, 5 bin battaniye ve 5 bin set giysi sağlanacağı belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKÄ°P EDÄ°N
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR