Siyaset

AK Parti’de bir ilk... 3 kardeş aynı anda aday adayı oldu

Ak Parti Gaziantep tarihinde bir ilk yaşandı. 3 kardeş aynı anda aynı partiden aday adaylığı başvurusunda bulundu. Ak Parti’de Gaziantep Milletvekili aday adaylığı için 149 başvuru yapıldı. Başvuru yapanlar arasında 3 kardeşin bulunması dikkatlerden kaçmadı.

AK Parti’de bir ilk... 3 kardeş aynı anda aday adayı oldu
03-05-2018 14:16
2015 yılında Ak Parti’den milletvekili aday adayı olan Veli Kıyak, yeni dönemde de aday adayı olurken, kardeşleri Uğur Kıyak ve Kübra Sökücü ’nün da başvuruda bulunması dikkatlerden kaçmadı.

Uzun yıllar Ak Parti Gaziantep’te il başkan yardımcılığı görevinde bulunan ve 2015 genel seçimlerinde görevinden istifa ederek aday adayı olan daha sonraki 1 Kasım seçimlerinde de aday adayı olan Veli Kıyak 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi içinde aday adayı oldu. Veli Kıyak’ın yanı sıra kardeşi Uğur Kıyak ile kız kardeşi Kübra Sökücü de aday adaylık başvurunda bulundu.

24 Haziran genel seçimlerine hazırlanan Ak Parti’de, milletvekili aday adaylığı için başvuru süresi sona erdi. Aday adaylığı için 149 kişi başvuru yaptı. 3 kardeşin aynı anda aday adayı olması tatlı bir rekabeti de ortaya çıkardı. Kırtasiye sektöründe faaliyet gösteren Veli kıyak ve kardeşleri Uğur Kıyak ile Kübra Sökücü aynı dönem için aday adayı oldular.

3 kardeşinde aday olabilmek için temayülde bir birleriyle mücadele edecek olması farklı bir tabloyu da karşımıza çıkarmış oldu. Temayülden ve mülakatlardan sonra hangi kardeşin listeye girip girmeyeceği de büyük merak konusu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR