Gündem

AK Parti adayı Oğuz Üçüncü açıkladı: 14 Mayıs'ta Almanya tarihinde ilk kez bunu yapacak

Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin sorularını cevaplayan AK Parti Milletvekili Adayı Oğuz Üçüncü, 14 Mayıs'ta Almanya'nın 1 ve 2'nci kanallarının tarihinde ilk kez Ankara'dan canlı seçim yayını yapacağını söyledi.

AK Parti adayı Oğuz Üçüncü açıkladı: 14 Mayıs'ta Almanya tarihinde ilk kez bunu yapacak
11-05-2023 11:09

   Haber7 – Özel

AK Parti 3. Bölge Milletvekili Adayı Oğuz Üçüncü, Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin sorularını cevapladı. Almanya doğumlu olan ve bugüne kadar Avrupa Milli Görüş (İGMG) teşkilatlarında sırasıyla Şube Gençlik Başkanlığı, Gençlik Bölge Yürütme Kurulu Üyeliği, Genel Merkez Gençlik Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği ve İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları Genel Sekreterliği görevlerini yürüten Üçüncü, 14 Mayıs'a yönelik çok ilginç bir bilgiyi paylaştı.

14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin yalnız 2023'ün değil, önümüzdeki yüzyılın en önemli seçimi olarak değerlendirildiğini belirten Üçüncü, 14 Mayıs'ta Avrupa'daki bütün kanalların canlı yayınlarını  Türkiye'den yapacağını ve özellikle Almanya'nın 1 ve 2'nci kanallarının tarihinde ilk kez Ankara'dan canlı yayın yapacağını söyledi.

AVRUPA OYLARI ETKİLİ OLACAK

İşte Üçüncü ile gerçekleştirdiğimiz röportajımız;

Röportajımıza yurt dışında kullanılan oylarla başlamak istiyorum. Çünkü sizin de bir tarafınız yurt dışında. Uzun yıllar orada kalmışsınız ve oradaki çalışmaları da çok yakından takip ediyordunuz. Şu ana kadar 1 milyon 800 bin oy kullanıldığı ifade ediliyor. Bunun seçim sonucuna yansıması nasıl olur? 

2014'te ilk defa olmak üzere sandık ayağımıza geldi. O zamanki cumhurbaşkanı seçimlerinde ve giderek 2015, 2018 ve şimdi 2023’te büyüyen bir teveccühle oy oranlarımız sandıklara gitme oranlarımız arttı. Dün itibariyle yüzde 52'yi gördük. Bu bir rekor yurt dışında oy kullanımıyla ilgili. Yansıması ilginç olacak. Bunu buradan söylemek netice itibariyle bir yandan heyecan verici. Şu an anketlerde gözükmeyen oylardan bahsediyoruz. Yurt dışındaki insanımızın teveccühü, tercihleri buradaki araştırmalara bildiğimiz kadarıyla dahil değil. Dolayısıyla yansıması doğrudan olacak. Özellikle cumhurbaşkanı seçimlerinde ve milletvekili seçimlerine doğrudan, olmayacak dolaylı olacak ama orada da bir kaç tane milletvekili adayımızın kaderini belirleyecek cinsten oylarımızdan bahsediyoruz.

Yüzde kaçlara kadar çıkmasını bekliyorsunuz?

Bugün saat 21.00'e kadar özellikle Almanya, Fransa ve Avusturya'da işlemler devam ediyor. Gümrük kapılarımızda 14 Mayıs saat 17.00'a kadar oy vermek mümkün olacak. Bizim beklentimiz 2 milyona kadar oy verme işleminin çıkması. Yüzde 55'lere tekabül edecek ki çok ciddi bir rekora yurt dışındaki insanımız bu vesileyle imza atmış olacak.

AVRUPA'DAKİ VATANDAŞLARIMIZLA İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK

Avrupa’da Milli Görüş teşkilatında uzun yıllar görev yapmış, genel sekreterlik görevi yapmış birisiniz. Avrupa'da doğdunuz, orada okudunuz ve Avrupa'daki seçmenlere bir vaadiniz var mı? Onların problemleriyle ilgili bir gündeminiz olacak mı?