Siyaset

7'li koalisyondan hakaret ve tehdit yağıyor! HDP: Kılıçdaroğlu kazanırsa hesap verecekler!

Seçim sürecinde 'kazanacağını' düşünerek havaya giren 7'li koalisyondan tehdit ve hakaret yağmaya devam ediyor. Hesaplaşma tehdidinde bulunan muhalefet, halka parmak sallama küstahlığına her gün bir yenisini ekliyor.

7'li koalisyondan hakaret ve tehdit yağıyor! HDP: Kılıçdaroğlu kazanırsa hesap verecekler!
21-05-2023 14:39

Haber7 - ÖZEL

Seçim sürecinde kazanacaklarını düşünerek halka ve AK Parti'ye parmak sallayan Millet İttifakı bileşenlerinin tehdit ve hakaretleri bitmiyor.

“Helalleşeceğiz”, “Başörtüsünü serbest bırakacağız”, “Yasaklar ve sansürler olmayacak” gibi inandırıcılıktan uzak ifadelerle PR yapan Millet İttifakı’nın bileşenleri ve destekçileri, kin ve intikam hırslarını dışa vurmayı sürdürüyor. Deprem felaketini fırsat gören ve "Erdoğan buradan şamar yer" diye düşünen zihniyet, bu 'özgüven' ile 'hesaplaşma' ve tehdit dilini kullanmaktan çekinmiyor.

Muhafazakar ve dindar seçmeni saflarına çekmek için 'takiye' yapan Millet İttifakı ve destekçileri, bir yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘diktatörlük’ ile suçlarken diğer yandan ise iktidara geldiklerinde gerçekleştirecekleri uygulamaları da itiraf ediyor.

HDP'DEN TEHDİT: CUMHUR İTTİFAKI HESAP VERECEK

İttifak ortağı olmadıklarını inkar etseler de sanki kendileri iktidara gelecekmiş gibi bir davranış içerisinde bulunan terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP, sosyal medya hesabından tehditte bulundu. 

Cumhur İttifakı'nı hedef alan ve Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olmasıyla hesaplaşacaklarını ilan eden HDP, sosyal medya hesabından şu ifadelerde bulundu:

"Tutsak arkadaşlarımız üzerinden kirli propaganda yapan Cumhur İtifakı tüm suçlarının hesabını verecek. Demirtaş, Yüksekdağ ve diğer tüm arkadaşlarımız haksızca zindanda tutulmalarına rağmen bir adım geri atmadan dik duruyorlar. İşte bunların tüm korkusu bundandır!"

Tutsak arkadaşlarımız üzerinden kirli propaganda yapan Cumhur İtifakı tüm suçlarının hesabını verecek. Demirtaş, Yüksekdağ ve diğer tüm arkadaşlarımız haksızca zindanda tutulmalarına rağmen bir adım geri atmadan dik duruyorlar. İşte bunların tüm korkusu bundandır!

— HDP (@HDPgenelmerkezi) May 21, 2023

AKŞENER'DEN TEHDİT: RECEP BEY VE ARKADAŞLARINI YARGILAYACAĞIZ

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2023 Seçim Beyannamesi ve 28. Dönem Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı'nda tehditler savurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve AK Parti'yi hedef alan Akşener, "Buradan söz veriyoruz. 14 Mayıs’tan sonra milletimizin sandıktan uğurlayacağı Recep Bey ve arkadaşlarına adil davranacağımıza söz veriyoruz. Bu memleketin milyonlarca mazlumu gibi onlar için de adaleti sağlayacağımıza söz veriyoruz. Buna çok ihtiyaçları olacağını da biliyoruz." diye konuştu.

'Temel korkusu' sardı! 99 depreminin bakanı, 'Erdoğan buradan şamar yer' demişti ama...'Temel korkusu' sardı! 99 depreminin bakanı, "Erdoğan buradan şamar yer" demişti ama...

SEZGİN TANRIKULU: 14 MAYIS'TA DOSTLARIMIZ İÇİN HESAP SORACAĞIZ

TELE 1'de canlı yayına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş için tehditler savurdu. Tanrıkulu seçimleri kazanmaları durumunda Demirtaş'ın hapisten çıkacağını söylerken "14 Mayıs'ta dostlarımız için hesap soracağız" dedi.

Tanrıkulu "Selahattin Demirtaş hükümlü değildir. Affa da ihtiyacı yoktur. Aldığı ceza da yoktur." dedi ve 14 Mayıs seçimlerini işaret etti.

14 Mayıs Seçimleri sonrasında 'dostları' için hesap soracakları tehdidinde bulunan CHP'li Tanrıkulu, "Kimdir bunun müsebbibi? Erdoğan'dır. Kürtler de ülkenin demokratları da bunu çok iyi biliyor. Tam da bu nedenle hesap soracağız. Kayyum siyasetinden dolayı hesap soracağız. Gezi davası için hesap soracağız." ifadelerini kullandı.