Gündem

7 bin işletmeye ceza kesildi!

İçişleri Bakanlığınca kontrollü normalleşme sürecinde salgınla mücadele tedbirlerine uyumun sağlanması amacıyla “Dinamik Denetim Modeli” başlatıldı. “Dinamik Denetim Modeli” kapsamında Türkiye genlinde 3 bin işletmeye uyarı, 7 bin işletmeye ise idari para cezası uygulandı. Gaziantep genelinde de gerçekleştirilen denetimlerde, esnafa yönelik rehberlik ve denetim çalışması yapıldı. Az sayıda işletme hakkında ise uyarı ve cezai işlem uygulandığı öğrenildi.

7 bin işletmeye ceza kesildi!
09-03-2021 21:57
10-03-2021 00:07

Dinamik Denetim Modeli gereğince konu bazlı haftalık tematik denetimler ülke genelinde devam ediyor. Bu kapsamda 7 Mart‘ta tüm il ve ilçelerde otel, konaklama tesisleri, kayak otelleri ve tesislerini kapsayan denetim faaliyeti gerçekleştirildi. 4 bin 423 yönetici personelin (vali, vali yardımcısı, kaymakam, il/ilçe müdürü) katılım sağladığı denetimlerde 14 bin 176 ekipten oluşan 55 bin 989 personel görev yaptı.
DENETİM GÜN BOYU SÜRDÜ
İçişleri Bakanlığı tarafından 7 Mart Pazar günü, gün boyu devam eden denetimler kapsamında 18 bin 547 işyeri (otel, konaklama tesisleri, kayak otelleri ve tesisleri), bin 822 pazaryeri/semt pazarı ve sosyete pazarının kontrol edildiği açıklandı. Ayrıca denetimler sonucunda toplam 162 iş yeri ile 3 bin 336 kişinin tedbirlere aykırı davrandığı tespit edildiği ve tedbirlere aykırı davrandığı tespit edilen 3 bin 617 iş yeri/işletmeye uyarma cezası, 7 bin 496 işletme/iş yeri ve kişiye idari para cezası uygulandı. Tedbirlere aykırı davranan iş yerleri/işletmeler ve kişiler hakkında toplam 86 suç duyurusunda bulunuldu, 59 araç faaliyetten men edilirken 2 iş yerine kapatma cezası uygulandı.
SAHA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Gaziantep’te de Gaziantep Valisi Davut Gül önderliğinde kent protokolü ve 7 bin personel sahaya indi. çişleri Bakanlığımızın koordinesinde tüm Türkiye’de denetimler devam ediyor. Kent genelinde yapılan denetimlerde, işletmelere yönelik rehberlik hizmeti sunuluyor. İşletmelerde uygulanması gereken kurallar, maske, mesafe ve hijyen tedbirlerinin önemli işletme sahiplerine ve vatandaşlara anlatıldı.
Denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Sayın Bakanımızın talimatıyla da Gaziantep’te şu an 7 bin personel denetimde. Burada kolluk kuvvetleri var, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşları var yani denetimle ilgili uzaktan yakından ilgisi olan herkes var. Bunlar daha çok rehberlik amaçlı denetimler yapıyorlar. Bu kontrollü normalleşme döneminde, denetimleri daha sıklaştırarak, rehberliklerimizi arttırarak inşallah bu süreci kazasız belasız atlatacağız” dedi.
Kent genelinde yürütülen denetimlerde esnafa yönelik rehberlik ve denetim çalışmaları gerçekleştirildi. Az sayıda işletmeye uyarı ve cezai işlem uygulandığı öğrenildi.

Kaynak;Ekspres Gazetesi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR