Gündem

15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yılında FETÖ içindeki parçalanma iyice netleşti

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e en yakın isimler arasında maddi konular, yaşanan kavgalar sonucu örgütteki ayrışma iyice netleşirken, Gülen'in "sır küpü" Cevdet Türkyolu tarafından darp edildiği iddia edilen Osman Şimşek ilk kez gerçekleri itiraf etti.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yılında FETÖ içindeki parçalanma iyice netleşti
15-07-2023 15:09
New York

Terör örgütünün elebaşı Gülen'in 25 yıllık talebesi ve Herkül.org sitesinin yöneticisi Osman Şimşek, örgütün en üst kademesinde etkin olduklarını iddia ettiği grubun üyesi, aynı zamanda Gülen'in "kara kutusu" olarak bilinen Cevdet Türkyolu ile arasında geçenleri, FETÖ'nün medya yapılanmasında olduğu için, İçişleri Bakanlığının iadesi istenenler listesinde bulunan Asım Yıldırım'ın YouTube kanalında anlattı.

İlahiyat mezunu olan ve örgüt tabanına yönelik yapılan dini içerikli sohbetlerin internette yayına hazır hale getirilmesindeki sorumluluğundan dolayı Gülen'e en yakın isimler arasında yer alan Şimşek, darbe girişiminin 7. yılının arifesinde, Yıldırım'ın "Konuşmak Zamanı" adlı programında, Türkyolu ile arasında yaşanan kavganın gerçek olduğunu açıkladı.

Aslen Tokat'ın Almus ilçesinden olduÄŸunu ve ortaokul üçüncü sınıftan itibaren Gülen ve ekibiyle irtibatta olduÄŸunu belirten ÅžimÅŸek, örgütün siyasallaÅŸması, 15 Temmuz Darbe GiriÅŸimi'ndeki rolü, makam, mevki, para hırsı yüzünden yaÅŸanan gruplar arası ayrışmalar gibi birçok konuda itiraflarda bulunurken, "örgüt içinde bir yapının Gülen’i yanlış bilgilendirildiÄŸinin", inanılanın aksine, "Gülen'in fikirlerinin yönlendirilebilir" olduÄŸunun altını çizdi.

ÅžimÅŸek, 2010’lu yıllardan baÅŸlayarak, "devlete dokunan insanlarda bir baÅŸkalaÅŸma, farklılaÅŸmanın baÅŸ gösterdiÄŸini, bu tarz hatalı, kusurlu insanların kenara çekilmesi gerektiÄŸini" ifade etti.

Şimşek, örgütün çizgisindeki sapmaya işaret etti

Terör örgütünün internetteki dini içeriklerinin organizasyonundan sorumlu ÅžimÅŸek, Gülen'in, konuÅŸmalarında aslında örgüt üyelerine hitaben söylediÄŸi bazı sözlerin, örgüt içinde bir grup tarafından, hükümet liderlerine söylenmiÅŸ gibi lanse edildiÄŸine, bu konuda söz konusu sitede, Gülen’in bir videosunun altına yazdığı bir uyarı yazısının ise örgütün üst düzey isimlerince silinmesi hadisesine atıfta bulundu.

ÅžimÅŸek, Yıldırım'ın, "Çok fazla mı siyasallaÅŸmıştık?" sorusuna, "Buna hayır diyemeyeceÄŸim. Çizginin korunabildiÄŸini söyleyemem." diyerek, örgütün çizgisindeki sapmaya ve Türkiye’deki siyaseti ele geçirme hırsına iÅŸaret etti.

1999'dan beri ABD’de Pennsylvania'daki FETÖ kampında ikamet eden ve Türkyolu ile yaÅŸadığı kavgadan sonra Teksas'a taşınmak durumunda kalan Osman ÅžimÅŸek, ısrarla röportaj isteyen diÄŸer FETÖ firarisi gazeteci Ahmet Dönmez'in isteÄŸini kabul etmediÄŸini, ancak kendisine, "Adımın geçtiÄŸi hadiseler doÄŸruysa sesim çıkmaz. Ama yalansa sizi tekzip ederim. Bu kadar basit." dediÄŸini aktardı.

ÅžimÅŸek, "Az bir tenkit ifade eden ÅŸeyler olduÄŸunda, sizi Pakraduni yapabilir, hain ilan edebilirler. Siz tek başınasınız. Ama onların Facebook, WhatsApp grupları var, Zoom toplantıları var." sözlerinin ardından, Dönmez’in söz konusu olay hakkında yazdıklarının "doÄŸru olduÄŸunu" da dile getirdi.

Ä°sveç'teki evinden günlük Youtube yayınları yapan ve Osman ÅžimÅŸek’in röportajını analiz eden Ahmet Dönmez de son yayınında, hakkında yazdığı yazıların veya yaptığı konuÅŸmaların hiçbirini tekzip etmeyerek, ÅžimÅŸek'in kendisini onaylamış olduÄŸunu vurguladı.

Dönmez, Cevdet Türkyolu, Mustafa Özcan ve Adil Öksüz'ün başını çektiÄŸi grup tarafından sahiplenildiÄŸini belirttiÄŸi Mehmet DeÄŸerli'nin, Gülen’in çok eski arkadaşı ve Bank Asya’nın kurucularından Cahit DeÄŸerli’nin oÄŸlu olduÄŸu ve bu yüzden FETÖ elebaşının, onun getirdiÄŸi haberlere güvendiÄŸi bilgisine yer verdi.

Ahmet Dönmez'in yayınları ve bu yayınlardaki iddialarının doğruluğunu onaylayan Osman Şimşek'in ifşaları sonucu, örgüt tabanının kendisine, "Mehdi" ve kutupların kutbu anlamında "Kutb-ul Aktab" gibi olağanüstü yakıştırmalar yaptığı Gülen'in "her şeyi bilemeyeceği, fikirlerinin yönlendirilebileceği" en yüksek seviyeden bir örgüt üyesince ispat ve itiraf edilmiş oldu.

Böylece, örgüt içinde, "Gülen'in Hz. Muhammed ile her gece görüştüğü, işlerini Hz. Cebrail ile istişare ettiği, yanılmaz ve yanıltılamaz olduğu" gibi mesnetsiz iddialar da çökmüş oldu.

Gülen'in darbe karşıtlığı söylemi "çelişkili"

FETÖ'nün iç çatışmaları ve 15 Temmuz Darbe Girişimi'nde aldıkları role dair uzun yazı dizileri yazan ve YouTube konuşmaları hazırlayan firari Ahmet Dönmez, Gülen'in darbeye karşı olduğunu söylemesine rağmen, "yaptıklarının, söyledikleriyle çeliştiğine" vurgu yaptı.

ÅžimÅŸek'in konuÅŸması üzerine, 15 AÄŸustos 2021’de yayımladığı kendi yazısına atıfta bulunan Dönmez, Gülen’in 7 Haziran 2015'teki genel seçimlerden bir iki gün öncesinde bile "7 Haziran olur ama bu seçimler olmaz." dediÄŸinin "net bilgi" olduÄŸunu, bunu, bizzat Gülen’in aÄŸzından duyanlardan dinlediÄŸini ifade etti.

Dönmez, 7 Haziran seçimlerinden sonra "cemaatin yeniden dizayn edildiÄŸini, içinde dönüşümler olduÄŸunu" belirttiÄŸi yazısında, Mehmet DeÄŸerli’nin 7 Ocak 2015’te kampa yerleÅŸtiÄŸini, Nisan 2015'ten itibaren de "seçim olmayacak" türünden mesajları yaydığını, o süreçte cemaatin vitrinindeki isimlerin de aynı yönde yazılar yazdığını, bu bilgiyi de Gülen’e dayandırdıklarını belirtmiÅŸti.

Ayrıca Dönmez, 7 Haziran öncesi, örgüt içinde her 10 günde bir "darbe olacak" dedikodularının yayıldığı, Gülen’in DeÄŸerli’den aldığı bu bilgilerin, Mustafa Özcan ve Adil Öksüz tarafından, "Efendim bizdeki bilgiler de öyle" denilerek teyit edildiÄŸi ve FETÖ elebaşının bu yolla darbeye ikna edildiÄŸi bilgilerini paylaÅŸmıştı.

Dönmez ayrıca, darbe için önce 20 Nisan tarihinin verildiÄŸini, sonra bu takvimin 27 Nisan, 9, 19 ve 29 Mayıs olarak güncellendiÄŸini ifade etmiÅŸ ve Gülen’in, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan yönetiminin devrilmesini arzu ettiÄŸini, ancak örgütten bunun bilinmemesini istediÄŸini kaydetmiÅŸti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKÄ°P EDÄ°N
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR