USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rus oligark Abramoviç de Dolmabahçe'de! Müzakerelere aracılık ediyor

Rusya-Ukrayna heyetleri müzakereler için İstanbul'da bir araya geldi. Müzakerelerde zehirlendiği iddia edilen Rus milyarder Roman Abramoviç'in de yer aldığı ileri sürüldü. İddiayı hem Reuters hem de Rus haber ajansı Tass duyurdu.

Rus oligark Abramoviç de Dolmabahçe'de! Müzakerelere aracılık ediyor
29-03-2022 11:17
Google News

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşta birinci ay geride kalırken, bir yandan da müzakereler devam ediyor. Bu çerçevede iki ülke heyetleri İstanbul'da bir araya geliyor. Kaldıkları otellerden çıkan Rus ve Ukrayna heyetleri görüşmelerin yapılacağı Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisi'ne geldi.

Görüntülerde, daha önce İstanbul'da olduğu ifade edilen Rus milyarder Roman Abramoviç'in de yer aldığı görüldü.

Abramoviç'in, müzakerelerin gerçekleştiği yerde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yanında oturduğu görülüyor.

REUTERS VE TASS DUYURDU

Reuters, adını gizli tuttuğu kaynaklara dayandırdığı haberinde Rus oligark Roman Abramoviç'in de görüşmelerde bulunduğunu yazdı.

Daha önce de Batı ülkelerinin yaptırım uygulamaya başladığı ve geçen hafta içinde toplam değeri 1 milyar dolardan fazla olan gemileri Eclipse ve Solaris'i Türkiye karasularına getiren Chelsea'nin sahibi Roman Abramoviç'in iki ülke arasında yoğun bir diplomasi trafiğine dahil olduğu ortaya çıkmıştı. Abramoviç'in pek çok kez Moskova'ya gidip geldiği ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeler yaptığı açıklanmıştı.

Rus Tass haber ajansı da, ismini vermediği bir Rus yetkilisine dayandırdığı haberinde Roman Abramoviç'in müzakereler öncesi İstanbul'da olduğunu doğruladı.

ZEHİRLENDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Wall Street Journal da, müzakerelere aracılık ettiği bilinen Rus milyarder Roman Abramoviç ve bazı Ukraynalı müzakerecilerin bu ayın başında, Kiev'deki görüşmelerden sonra zehirlendiğinden şüphelenildiğini duyurmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?