?>

YSK Başkanı Yener: 'Herhangi bir adayın pusulada adının çizilmemesi gerekmektedir'

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, sosyal medyada oy pusulasında Muharrem İnce'nin olduğu kısmın kalemle karalanması gerektiği iddialarına ilişkin, “Herhangi bir adayın pusulada adının çizilmemesi gerekmektedir” dedi.

Siyaset - 3 yıl önce

Türkiye, bugün Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gidiyor. YSK Başkanı Ahmet Yener de oyunu Ankara Arjantin İlkokulu'nda kullandı. Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yener, 14 Mayıs Anneler Günü'nü kutlayarak, “Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı rahmet ve minnetle anıyoruz. Şehit ve gazi annelerimizin ellerinden öpüyorum. Bugün aynı zamanda 14 Mayıs demokrasi bayramı. Seçimlerin tüm cumhurbaşkanı adaylarımıza ve milletvekili adaylarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Şu ana kadar seçimlerimiz problemsiz devam etmektedir. İnşallah bundan sonraki süreçte de herhangi bir problem yaşamadan seçim süreci devam edecektir. Bu sürecin Türk milletine hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

Sosyal medyada oy pusulasında Muharrem İnce'nin olduğu kısmın kalemle karalanması gerektiği iddialarının sorulması üzerine Yener, “Bu iddianın doğruluğunu biz de teyit edemedik. Ancak tüm sandık kurulu başkanlarımıza her ihtimale binaen SMS yoluyla gerekli ikazlar ve uyarılar yapılmıştır. Dün de kurulumuz açıkladı. Şu anda cumhurbaşkanı aday pusulasında herhangi bir değişiklik mümkün değildir. 4 aday yer almaktadır. Herhangi bir adayın pusulada adının çizilmemesi gerekmektedir. Bu konuda da sandık kurulu başkanlarımıza ve ilçe seçim kurullarımıza gerekli uyarılar yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

ASELSAN, Leopard tanklarına yeni yetenekler kazandıracak

2023-05-11 16:08 - Teknoloji

Berko İlaç’ta yeni atamalar

2023-05-08 15:38 - Ekonomi

Okul öncesi eğitim ücretlerinin tamamı kaldırılıyor

2023-05-11 12:25 - Eğitim

Selimiye Camii'nin dev kubbe aleminin montajı başladı

2023-05-11 21:39 - Kültür

Depremzede öğrencilere illerindeki devlet üniversitelerinde yüzde 25 ek kontenjan

2023-05-10 10:09 - Eğitim

Kanuni dönemine ait olduğu düşünülen mesnevi nüshası Rami Kütüphanesi'nde restore edildi

2023-05-12 15:39 - Kültür

GAİB Başkanı Kileci Üniversitelilerle Buluştu

2023-05-11 09:04 - Eğitim

BTC Boru Hattı’ndan Adana’da 6 okula destek

2023-05-09 14:09 - Eğitim

MSB'den 'KURTARAN-2023 Tatbikatı' paylaşımı

2023-05-10 02:08 - Eğitim

Bakanlık duyurdu, tarih belli oldu: İşte yaz okulunun detayları

2023-05-09 13:02 - Eğitim

İlgili Haberler

Özel’den Nurdağı ve İslahiye Ziyareti

09:58 - Siyaset

Gaziantep Esnafında Nesiller Buluştu

12:18 - Siyaset

Gaziantep Fıstıkçılar Odası başkanlığında seçim

14:04 - Siyaset

İran Hava Sahası 5 Saat Sonra Yeniden Açıldı

09:57 - Siyaset

Çin’den İran Mesajı: "İstikrarı Destekliyoruz"

10:31 - Siyaset

Günün Manşetleri

Muhtarlara genç başkan

14:03 - Gündem

Gaziantep’te 6 Şubat’ta Eğitime 1 Gün Ara

13:51 - Gündem

YILMAZ’DAN AKTOPRAK, YIĞINLI VE KIZIKHAMURKESEN’E ZİYARET

13:35 - Gündem

Japonya’daki Fuji Dağı semalarını aydınlatan meteor görsel şölen yaşattı

13:29 - Dünya

Akaryakıt İstasyonunda Zemin Çöktü: 2 Dükkan Çukura Gömüldü

13:28 - Dünya