?>

Özel’den Nurdağı ve İslahiye Ziyareti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3. yıl dönümünde Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerini ziyaret ederek deprem şehitleri için düzenlenen mevlide katıldı.

Siyaset - 2 saat önce

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3. yıl dönümü nedeniyle Gaziantep'in Nurdağı ilçesini ziyaret etti.6 Şubat 2023te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3. yıl dönümü nedeniyle Gaziantep'in Nurdağı ilçesini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, buradaki programlarının ardından İslahiye ilçesine geçti. İslahiye'de depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için düzenlenen mevlide katılan Özel, depremin 3'üncü yıldönümü nedeniyle afet bölgelerini gezdiğini belirtti. Özel, "Gaziantep'e tüm memleketimize, tüm Türkiye'mize bir kez daha başsağlığı ve Allah'tan sabırlar diliyorum. Böyle kıymetli, mukaddes bir akşamın hemen öncesinde sizlerle birlikte olmak, kaybettiklerimiz için dua etmek, dualara iştirak etmek, bir daha böyle acıların yaşanmaması için avuçlarımızı açmak, Allah'a yalvarmak hepimizin görevi. Bugünü sizlerle birlikte paylaştığımız için çok memnunum" dedi.

"Üzerimize düşenleri yapmaya çalışacağız"

Bu hafta deprem bölgesinde olacaklarını belirten Özel, "Önce Osmaniye'ye gittik, sonra Gaziantep'e geldik. Bu geceyi Gazi şehrimizde geçireceğiz. Yarından itibaren de devam ederek, hafta boyunca depremin en büyük acılar, en büyük yaralar açtığı, en büyük acılar yaşattığı, en büyük kayıplarımızın olduğu merkezlerimize uğrayarak, hem üzerimize düşen dini vecibeleri yerine getireceğiz, hem insanlık görevimizi yerine getireceğiz, hem de ana muhalefet partisi olmanın sorumluluğuyla ve önümüzdeki seçimlerde iktidar olmayı hedefleyen partinin sorumluluğuyla üzerimize düşenleri yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"Deprem önlenebilir değil ama can kayıpları önlenebilir"

Depremin bir doğal afet olduğunu belirten Özel, "Deprem önlenebilir değil ama depremin sonuçları, özellikle can kayıpları önlenebilir. Depremde yaralanmalar önlenebilir. Uzuv kayıpları, ömür boyu sürecek sakatlıklar, kalıcı hastalıklar önlenebilir. Dünyanın dört bir yanında, burada yaşanan depremin çok daha üstündeki şiddetli depremlerde modern dünya önlem alabiliyor" dedi.

Deprem konutlarının geç teslim edildiğini savunan Özel, teslim edilen konutlarda da vatandaşın mağdur edildiğini öne sürdü.

Haftanın Öne Çıkanları

BÖLGENİN SAĞLIKTA AMİRAL GEMİSİ OLAN GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ’NDE GASTROENTEROLOJİ ALARMI: BÖLÜM BAŞSIZ, HASTALAR SAHİPSİZ

2026-01-27 21:56 - Gündem

Yaralılara Müdahale Eden İki Doktor Zincirleme Kazada Yaralandı

2026-01-30 19:03 - Özel Haber

Yavuzeli'nde yağış etkili oldu, Karasu Çayı'nın debisi yükseldi

2026-01-28 16:10 - Gündem

Ağabey, annesinin cenazesinde kardeşini silahla vurarak öldürdü

2026-01-27 12:02 - Asayiş

Araban'daki yağışlar, Karasu ve Sıtma pınar çayının su seviyesini yükseltti

2026-01-31 19:28 - Gündem

Gaziantep Valiliği’nden Kritik Hava Uyarısı: Sağanak ve Fırtınaya Dikkat!

2026-01-30 18:53 - Hava Durumu

Gaziantep'te akrabasının silahla vurduğu genç hayatını kaybetti

2026-01-28 14:50 - Asayiş

Şarampole uçan otomobil alev aldı: Canlarını son anda kurtardılar

2026-01-31 00:45 - Asayiş

Gaziantep'te Yunus Ekiplerinden Kaçamadılar: 4 Gözaltı

2026-01-27 14:22 - Özel Haber

Boşanmak isteyen kadın eşi tarafından öldüresiye darp edildi

2026-01-28 17:30 - Asayiş

İlgili Haberler

Gaziantep Esnafında Nesiller Buluştu

12:18 - Siyaset

Gaziantep Fıstıkçılar Odası başkanlığında seçim

14:04 - Siyaset

İran Hava Sahası 5 Saat Sonra Yeniden Açıldı

09:57 - Siyaset

Çin’den İran Mesajı: "İstikrarı Destekliyoruz"

10:31 - Siyaset

Umut Yılmaz: "Şehitkamil’i Sahada Yönetiyoruz"

15:29 - Siyaset

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Sağanak Yağış ve Dolu Etkili Oldu

11:33 - Özel Haber

Zeybek oynamak için sahneye çıkan belediye başkanı saniyelerle kurtuldu...

11:26 - Asayiş

Sıvı Ölüm Şebekesi Çökertildi

11:07 - Asayiş

Asrın felaketinde oğlunu kaybeden baba: "Biz hala 6 Şubat'tayız"

11:00 - Gündem

Gaziantep'te okul çevrelerinde huzur-güven uygulaması

10:57 - Asayiş