Şahinbey Belediyesi ile ilgili şok iddia!

DİSK Gaziantep Şube Başkanı Ali Güdücü, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu hakkında şok bir iddiada bulundu.

Gündem - 8 yıl önce

Güdücü, Şahinbey Belediyesi Katılım A.Ş. şirketinde çalışan işçilerin DİSK’ten istifaya zorlandığını savundu. Tahmazoğlu’nun ve yardımcılarının DİSK’ten istifa etmeyenlere “Sizleri süpürgeye salarım,  çöpe gönderirim” diye tehdit ettiğini kaydetti. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Gaziantep Şubesi Başkanı Ali Güdücü, Şahinbey Belediyesi’nin sendika üyesi taşeron işçileri sürgünle tehdit ettiğini ileri sürdü. DİSK Gaziantep Şubesi Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, Şahinbey Belediyesi Katılım A.Ş. şirketinde çalışmakta olan, işçi arkadaşlarının toplu sözleşmesinin yapılmasına rağmen belediye başkan yardımcıları ve yetkilileri tarafından sürgün edilme konusunda tehditler savrulduğunu ileri sürüldü.

YETKİLİLER İŞÇİLERİ TEHDİT EDİYOR

Belediye yetkililerinin ‘İnsanları süpürgeye salarım’, ‘insanları çöpe gönderirim’ diye tehdit ederek işçilerin üye olduğu sendikadan istifaya zorlandığını ileri süren Güdücü, "Torba Yasa ile asıl işlerde personel çalıştırılması ihalesi yapılamayacağı şeklinde getirilen yasaktan Belediyeler muaf tutulmuştur. Yani yeni bir düzenleme yapılmazsa belediyelerce yapılan bütün işlerde taşeron işçi çalıştırılması dün olduğu gibi bundan sonrada davam edecektir. Örnek verecek olursak Şahinbey Belediyemizin Katılım A.Ş. şirketinde çalışmakta olan işçi arkadaşlarımızın toplu sözleşmeleri yapılmasına rağmen, belediye başkan yardımcılarının ve yetkilileri tarafından işçilerin 18-19 yılık kazanımlarını diğer şirketlerden işçi aktarmak suretiyle sendikamızın yetkisini düşürmeye çalışmaktadır” dedi.

SARI SENDİKALARLA İŞ BİRLİĞİ İDDİASI

Şahinbey Belediyesi’nin sınırlı, sorumlu ve sarı sendikalarla işbirliği yaparak işçinin kazanılmış haklarını gasp etmek, var olan yetkilerini düşürmek için ellerinden gelen tüm çabayı harcadığını kaydeden Güdücü, şöyle devam etti: “ Bunun nedeni arkadaşlar, yani bir kadro olayı olduğunda, DİSK’in sendikasının olduğu yerde haksızlığa uğrayan bir işçi için mücadele edilecektir. Bu mücadele yapılacağından dolayı, belediye başkanları ve yetkilileri bir önlem alarak, Genel İş sendikasının yetkilerini düşürüp, diğer sarı sendikalarla beraber, taşerona karşı çıkılmaması için bu yönteme başvuruyorlar. Biz buna rağmen tüm gücümüzle taşerondaki işçilerin kadroya alınması konusunda bütün gücümüz ile mücadele etmeye devam edeceği”

SÜPÜRGEDE ÇALIŞMAK ONURSUZLUK DEĞİLDİR

Genel İş Sendikası üyesi işçilerin gerekirse süpürgeyle de çalışabileceğini belirten Güdücü, süpürgeyle çalışmanın onursuzluk olmadığını kaydetti. Güdücü, “Sendika buna karşı çıktığında siz buna nasıl karşı çıkarsınız diye bu işçilere yapılan ağır hakaretlere, biz tepki gösterdik diye, bu gibi bir yola başvurmuşlardır. Biz devrimciler, inandığı yolda ölmeyi şeref biliriz. Herkes bunu kafasına taksın. Hiçbir şey bu konuda bizi yolumuzdan çeviremez. Bizim mücadelemizi engelleyemez. Değerli arkadaşlar, süpürgede çalışmak ya da başka bir iş yerinin kurumunda çalışmak onursuzluk değildir. ‘İnsanları süpürgeye salarım’, ‘insanları çöpe gönderirim’ diye tehdit ederek bazı kişilik bozukluğu olan kişiler tarafından sendikasından istifaya zorlanmaktadır. Aklınız başınıza toplayın. En alttakine soruyorsun, diyorsun ki ya işçiyi neden istifaya zorluyorsun, ’Ben yapmadım, yukarıdakiler zorlamışlardır’ diyor. Bu bizim sözümüz değil belediyedekilerin sözüdür. Bizi herkes aklına geldiği gibi yorumlamasın. Az evvel söylediğimi kafasında canlandırırsa, ölmenin karşılığında öldürmek vardır. Ölmek nasıl şeref ise öldürmekte öyle şereftir. Biz bu şerefe inanır böyle mücadele veririz. Bu durum birer kamu kurumu olan belediyeler ve bu belediyelerin yaptığı hizmetleri yerine getiren taşeron işçilere haksızlık ve Anayasanın eşitlik ilkesine aykırılık oluşturmaktadır. Yine bütün kamu kurumlarında temizlik hizmeti adı altında her türlü iş gördürülen taşeron işçiler de yardımcı işte çalıştırıldıkları gerekçesiyle saf dışı bırakılmaktadır. Bu işçiler bakımından da bir haksızlık söz konusudur” ifadelerine yer verdi. PUSULA, Mehmet TORUN
Haftanın Öne Çıkanları

Şahinbey Belediyesi ile ilgili şok iddia!

2015-12-21 09:49 - Gündem

Suriyeliler Gaziantep’te bir kişiyi boğarak öldürdü!

2015-12-18 12:46 - Gündem

Gaziantep’te elektrik kesintisi!

2015-12-17 12:14 - Gündem

Büyükşehir, Oğuzeli’ne Biyogaz Tesisi kuracak

2015-12-16 19:03 - Gündem

Gaziantep’te 5 gün önce kaybolan kadın ölü bulundu

2015-12-16 12:41 - Gündem

Evlilik çağına gelmiş genç kızlar bu halıları yaparlardı

2015-12-20 13:04 - Özel Haber

Gaziantep’te öldürülen 2 kız kardeşin 9 kez koruma altına alındığı ortaya çıktı!

2015-12-18 15:13 - Gündem

Katil zanlısı yeğeni çıktı!

2015-12-19 22:09 - Gündem

KUM OCAĞINDA ESRARENGİZ CİNAYET

2015-12-19 14:34 - Gündem

Nizip-Birecik yolunda kaza! 1 ölü, 2 yaralı

2015-12-18 19:14 - Gündem

İlgili Haberler

Milyonlarca emekli ve kamu işçilerinin beklediği haber! İkramiye takvimi netleşti

10:37 - Gündem

YKS soruları ve cevap anahtarları yayınlandı

10:31 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan elektronik sigara açıklaması

10:24 - Gündem

Sıcaklık rekorları haziran sonuna kadar devam edebilir

10:16 - Gündem

Resmi Gazetede Bugün

09:47 - Gündem

Günün Manşetleri

Milyonlarca emekli ve kamu işçilerinin beklediği haber! İkramiye takvimi netleşti

10:37 - Gündem

YKS soruları ve cevap anahtarları yayınlandı

10:31 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan elektronik sigara açıklaması

10:24 - Gündem

Sıcaklık rekorları haziran sonuna kadar devam edebilir

10:16 - Gündem

Resmi Gazetede Bugün

09:47 - Gündem