?>

"Sürdürülebilir İşletmeler İçin Yeşil Dönüşüm Eğitim Programı" tamamlandı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) bünyesinde faaliyet gösteren Gaziantep Avrupa Birliği Bilgi Merkezi (Gaziantep ABBM) tarafından yürütülen "Sürdürülebilir İşletmeler İçin Yeşil Dönüşüm Eğitim Programı"nı başarıyla tamamlayan katılımcılar için sertifika töreni düzenlendi.

Ekonomi - 2 hafta önce

Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) ve AB çevre politikaları doğrultusunda hazırlanan ve 4 hafta süren program, toplam 50 katılımcıyla gerçekleştirildi.

"Bu program, Gaziantep’in yeşil dönüşüm yolculuğunda önemli bir adım"

Törende konuşan GTO Genel Sekreteri Baran Uçaner, işletmelerin yeşil dönüşüm süreçlerine katkı sağlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Üyelerimizin sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm süreçlerine uyum sağlamalarını desteklemek amacıyla uzun süredir kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Bu eğitim programımız da bu çalışmaların önemli bir parçasıydı. İnanıyorum ki bu programı tamamlayan temsilciler, sadece kendi firmalarına değil, şehrimizin yeşil dönüşümüne de önemli katkılar sunacak" dedi.

GTO’nun yeşil dönüşüm çalışmalarına vurgu

Uçaner, 2025 yılı Ekim ayında başlayan programda işletmelerin iklim değişikliğiyle mücadele, karbon ayak izi hesaplama, sürdürülebilirlik raporlaması ve emisyon ticaret sistemi gibi kritik konularda bilgi düzeylerinin artırılmasının hedeflendiğini belirtti. Ayrıca GTO’nun 2022 yılında EBRD desteğiyle kurduğu Yeşil Dönüşümü Destekleme Merkezi ile bugüne kadar 500’den fazla işletmeye çevresel farkındalık, mevzuat uyumu ve yeşil teknolojiye geçiş konularında doğrudan destek sağlandığını ifade etti. Merkezin düzenlediği eğitim programları, seminerler, Yeşil Ideathon - Fikir Atölyesi, danışmanlık destekleri ve GTO Yeşil Bülten’in bu süreçte önemli rol oynadığını aktardı.

Uçaner ayrıca WWF-Türkiye, TÜSİAD ve UN Global Compact Türkiye iş birliğiyle yürütülen TRAction Platformu aracılığıyla Türkiye iş dünyasının AB Yeşil Mutabakatı’na uyum sürecine aktif katkı sağladıklarını ifade etti.

Törene katılan Gaziantep Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hakan Şimşek ise eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcıları tebrik ederek, Gaziantep AB Bilgi Merkezi tarafından yürütülen bu tarz eğitimlerin bölgenin yeşil dönüşüme uyum sürecini kolaylaştırdığını vurguladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te ekmeğe zam!!

2025-11-15 14:46 - Gündem

Yasak ilişki cinayeti kamerada: Görüntülere bıçaklama anları yansıdı

2025-11-18 12:37 - Asayiş

Makatına hava basıldığı için ölen çocuk defnedildi

2025-11-19 15:00 - Asayiş

Kardeşinin yasak ilişki yaşadığı şahsı iç çamaşırı ile kaçarken öldürdü

2025-11-18 13:06 - Asayiş

Gaziantep’te 7 öğrenci dürümden zehirlendi

2025-11-19 13:29 - Gündem

Makatından kompresörle hava basılan çocuk kurtarılamadı

2025-11-19 11:44 - Gündem

Ders çıkışı kalp krizi geçiren öğretmen kurtarılamadı

2025-11-13 18:38 - Asayiş

Melih Meriç: “Cezaevleri insanlık dışı koşulların merkezi hâline geldi”

2025-11-12 16:19 - Gündem

Süper Kupa Yarı Finali 5 Ocak’ta Gaziantep’te Oynanacak

2025-11-12 22:08 - Spor

Gaziantep'te genç kadın evinde kendini astı

2025-11-18 11:36 - Gündem

İlgili Haberler

Dolar/TL bugün ne kadar? (5 Aralık 2025 dolar - Euro fiyatları)

08:52 - Ekonomi

Altın fiyatları güne nasıl başladı? İşte 5 Aralık 2025 çeyrek, gram ve yarım altın satış fiyatları

08:45 - Ekonomi

Gaziantep, kasım ayında 837 milyon 860 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi

16:07 - Ekonomi

Gaziantep ihracatı 9 milyar doları aştı

15:35 - Ekonomi

Yerin 700 metre altında zorlu mücadele

09:47 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Acil Sağlık Hizmetleri Haftasında Gazianteplilere Uygulamalı Eğitim

10:43 - Sağlık

Mobil Kaçak Trafolar Dronlardan Kaçamadı

10:30 - Asayiş

Adana'da 15 yıllık sözleşme kavgası: Müteahhit oto lastikçide vuruldu

10:16 - Asayiş

Şahinbey’de Kadınlara Yönelik Geniş Katılımlı Kanser Taraması Etkinliği

09:56 - Sağlık

HPV Aşısı Kadın Sağlığında Hayati Rol Oynuyor: Erken Aşılama Uyarısı

09:51 - Sağlık