?>

Libya Başbakanı Dibeybe: Türkiye, bugün başarılı bir devlet modelinin en güzide örneğidir

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe, Türkiye'nin bugün başarılı bir devlet modelinin en güzide örneği olduğunu belirterek "Halkına, milletine, vatanına gerçek anlamda hizmet eden bir Türkiye modelini görmekteyiz." dedi.

Dünya - 3 yıl önce

İstanbul

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ni ziyaret ederek katılımcılara hitap etti.

Sözlerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık ve afiyetinin devamını dileyerek başlayan Dibeybe, katılımcıların geçmiş Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Dibeybe, "Bugün burada bu etkinliğe katılıyor olmam, aynı zamanda Türkiye ve Libya arasındaki derin tarihi bağları, Türk halkıyla Libya halkı arasındaki köklü birlikteliği vurgulamaktadır." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "modern Türkiye'nin kurulum aşamasındaki rolü"ne de işaret eden Dibeybe, "Türkiye, bugün başarılı bir devlet modelinin en güzide örneğidir. Halkına, milletine, vatanına gerçek anlamda hizmet eden bir Türkiye modelini görmekteyiz." değerlendirmesini yaptı.

Mersin'deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile Türkiye'nin de nükleer santrale sahip ülkeler arasında yer almış olmasını kutlayan Dibeybe, böylelikle Türkiye'nin enerji ihtiyacının yüzde 10'unun bu santral sayesinde temin edilmiş olacağını belirtti.

Dibeybe, "Bugün, Türkiye'nin bilge yöneticisiyle, yönetimiyle ve sahip olduğu büyük olanaklarla ve liderliğiyle bütün engellemelere ve meydan okumalara karşı dik ve sağlam bir duruş sergilediğini görmekteyiz." dedi.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliği ve Türk halkının sağlam duruşuyla" yaraların hızlı şekilde sarıldığını vurgulayan Dibeybe, yeniden imar faaliyetlerinin yapıldığını gördüklerini dile getirdi.

Dibeybe "Öte yandan bugün 7'ncisi düzenlenen TEKNOFEST faaliyetlerine sağlanan bu katılımla Türkiye'nin uzay bilimi, havacılık ve teknoloji alanında ne kadar hızlı gelişim kaydettiğini görmekteyiz." diye konuştu.

Libya'nın hava savunma sistemlerini güçlendirmesine yapmış oldukları katkıdan dolayı Türkiye'ye ve Baykar'a teşekkür eden Dibeybe, "Cenabı Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Türkiye'ye daha çok ilerleme ve atılım temenni ediyorum." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Tarsus’u ikiye bölen tren yolu yer altına iniyor

2023-04-28 14:09 - Gündem

Tekirdağ'da "Süleymanpaşa Millet Bahçesi" çalışmalarında sona gelindi

2023-04-24 17:08 - Gündem

Padişah Kaftanlarında Kullanılan Kutnu Kumaşı Geleceğe Taşınıyor

2023-04-29 10:33 - Kültür

Efsane Komutanın Çalışma Masası Panorama Müzesi'nde

2023-04-29 13:19 - Kültür

Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi Açılışı

2023-04-29 12:36 - Kültür

İstanbul Sinema Müzesi'nin detaylı restorasyon çalışması tamamlandı

2023-04-27 20:38 - Kültür

Marka Şehir Gaziantep Kültür Turizmi İçin Hazır

2023-04-28 17:02 - Kültür

YKS’ye başvuruda tüm zamanların rekoru kırıldı

2023-04-25 10:39 - Eğitim

SEÇİMİ KİM KAZANACAK

2023-04-27 15:20 - Siyaset

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Halk Buluşması"na katıldı

2023-04-27 09:05 - Gündem

İlgili Haberler

Japonya, İsrail’i Suriye’nin Egemenliğine Saygı Göstermeye Çağırdı

19:31 - Dünya

Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar (10 Haziran)

09:08 - Dünya

Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar (04 Haziran)

09:45 - Dünya

Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar (03 Haziran)

09:20 - Dünya

Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar (02 Haziran)

08:47 - Dünya

Günün Manşetleri

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem