?>

KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS

Her felaketten sonra sebep olanların hesapları görülecek defterleri dürülecek diye çoğumuz acımızdan hep yazıyor ve söylüyoruz.

Gündem - 3 yıl önce

Her felaketten sonra sebep olanların hesapları görülecek defterleri dürülecek diye çoğumuz acımızdan hep yazıyor ve söylüyoruz.

Ama her nedense olaylar bittikten sonra bu söylemlerimiz havada kalıyor. Sorumsuz ve para hırsı gözünü bürümüş insanlar kolonları keserek apartmana sanki bomba düzeneği kurmuşlar.

İnsan insana kin gütse, düşmanca davransa ancak bu kadar olur. Ülke genelinde böyle sakat, sıkıntılı ne kadar apartman bina var kim bilir. Kimisi kolon kesmiş, kimisi ortadaki duvarları kaldırarak zayıf kat oluşturmuşlar. Sonuçları artık herkesçe malum bu uygulamaya onay verenlerde suçlu. Belediye meclislerine mimar, mühendis, şehir planlayıcısı almayanlar. Partili olsun da nasıl olursa olsun diyenlerde vicdanen düşünsünler. Bu tür uygulamalara göz yummak, kolon kesmek en hafif tabirle adam öldürmeye teşebbüstür. Mimar, mühendis kontrolünde olmadan bina yapmak inşaat malzemelerinden çalarak, imar izni almak, kaçak yapıya izin vermek ve denetlemeden yapılan inşaatlar insanları öldürür.

Biz depreme hiçbir zaman hazır olmadık. Ne acıdır ki hiçbir zaman “deprem” yerel yönetimlerin gündemine girmedi. Deprem olması doğal ama depremden önce tedbir alınmaması her depremden sonra, “Her türlü tedbir alınmıştır” mesajı verilmesi, ardından kısa süre içinde unutulması ve “eski tas, eski hamam” anlayışına hızla dönülmesi işte bu doğal değildir. Depremler bize gösterdi ki, deprem öldürmez, çürük bina öldürür. Yüz yıllar önce Mimar Sinan'ın sıradan imkanlarla yaptığı hanlar, camiler, köprüler, hamamlar, kervansaraylar sapasağlam ayakta dururken, modern “teknoloji” ile donatılmış mühendislerin inşa ettiği binalar neden çöküyor, bunlar nasıl kontrol ediliyor. Bunlara nasıl izin veriliyor.

Depremde hayatını kaybedenleri saygı ve rahmetle anıyor, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Haftanın Öne Çıkanları

Depremler tarihi yapıları vurdu: Anadolu'daki ilk cami de yıkıldı

2023-02-10 10:51 - Kültür

Depremden sonra tren rayları bu hale geldi

2023-02-08 11:56 - Gündem

KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS

2023-02-14 12:38 - Gündem

Depremde son durum: Ölü ve yaralı sayısı belli oldu

2023-02-08 10:02 - Gündem

Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye'ye depremzedeler için 33 bin kişilik çadır gönderiyor

2023-02-12 22:45 - Gündem

Sivil toplum kuruluşları depremden etkilenen illerde vatandaşlara yardım elini uzatıyor

2023-02-11 22:39 - Gündem

BAE depremzedeler için Gaziantep'te 54 yatak kapasiteli sahra hastanesi kurdu

2023-02-13 20:28 - Sağlık

Türkiye'nin yardımına koşan 18 Arap ülkesinin depremin yaralarını sarma çabası sürüyor

2023-02-12 20:33 - Gündem

Son depremler: 7 ilimiz peş peşe sallanıyor! En son Malatya'da deprem oldu...

2023-02-09 13:23 - Gündem

Mahmut Durusoy Hocaefendi depremde hayatını kaybetti!

2023-02-11 02:48 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep'te Sular Kesiliyor: İşte Mahalle Mahalle Etkilenecek Bölgeler ve Saati!

17:00 - Gündem

Şehitkamil’de ulaşım ağı güçleniyor

15:59 - Gündem

YERLİ VE MİLLİ VERİ MERKEZİ İLE KRİTİK VERİLER DAHA GÜVENDE OLACAK

15:36 - Gündem

Hatay'da deprem korkusuyla yaşanan kaçış görüntülendi

14:37 - Gündem

Keleş'ten Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay İçin Başsağlığı

14:28 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep'te Sular Kesiliyor: İşte Mahalle Mahalle Etkilenecek Bölgeler ve Saati!

17:00 - Gündem

Şehitkamil’de ulaşım ağı güçleniyor

15:59 - Gündem

YERLİ VE MİLLİ VERİ MERKEZİ İLE KRİTİK VERİLER DAHA GÜVENDE OLACAK

15:36 - Gündem

MİLYONLUK VURGUN ENGELENDİ! Gaziantep'te 1.5 Milyon TL değerinde kaçak elektronik eşya deposuna baskın!

15:06 - Asayiş

Çocuklarda içe basma sorunu çok sık görülüyor

14:52 - Sağlık