?>

İlk fetihlerden Osmanlı dönemine kadar Denizli’nin tarihi konuşuldu

Kültür - 2 yıl önce

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Denizli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen Denizli Tarihi Konferanslarının üçüncüsü olan “İlk Fetihlerinden Osmanlı Dönemi’ne Denizli” konferansı gerçekleştirildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan konferansa Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Necip Atar, Prof. Dr. Durmuş Akalın ve Prof. Dr. Turan Karadeniz katıldı.

Programın açılışında konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, üniversite-şehir bütünleşmesi noktasında her alanda Pamukkale Üniversitesi olarak yer aldıklarını hatırlatırken, farklı alanlarda yapılan iş birliklerinin, Rektörlük görevi süresince iz bırakan işlerden biri olduğuna dikkat çekti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Akalın yaptığı konuşmasında “Cumhuriyetin 100 Yılına Armağan Sosyal Bilimlerde Cumhuriyetin Birikimi ve Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi” isimli kitabın tanıtımını gerçekleştirerek, Denizli tarihi açısından önemli bir çalışma olduğunu ifade etti. Denizli Tarihi Konferanslarının üçüncüsü olan “İlk Fetihlerinden Osmanlı Dönemi’ne Denizli” konferans programın devamında ise konferansın konuşmacısı olan Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Balık “İlk Selçuklu Akınlarından Osmanlılara Denizli” isimli sunumunu gerçekleştirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Telefonu şarja takıp uyuyanlar dikkat: Faciayla karşılaşabilirsiniz

2024-01-08 13:10 - Teknoloji

Kapısına kadar gelen tilkiyi elleriyle besledi

2024-01-04 10:39 - Teknoloji

Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğunun saati açıklandı

2024-01-05 04:08 - Teknoloji

İlk fetihlerden Osmanlı dönemine kadar Denizli’nin tarihi konuşuldu

2024-01-10 09:38 - Kültür

Deprem bölgesinden Eskişehir’e gelen esnaf, yemek kültürünü değiştirdi

2024-01-09 10:39 - Kültür

Gaziantep’te iki grup arasında silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı

2024-01-07 11:38 - Asayiş

GİBTÜ’den "Yapay Zeka Çağında: Dijital Medya ve Siber Güvenlik" paneli

2024-01-04 16:10 - Eğitim

DAKAF’24 kapılarını ziyaretçilere açtı

2024-01-03 16:09 - Kültür

Diyarbakır’da “Eskimeyen Ezgiler” dinleyiciyle buluştu

2024-01-04 13:38 - Kültür

DAKAF’24 Fuarına yoğun ilgi

2024-01-04 17:38 - Kültür

İlgili Haberler

800 derecelik ateşten çıkan zarafetin hikâyesi!

13:16 - Kültür

Ressam Atilla SANKO Sanat Galerisi'nde sergi açacak

16:03 - Kültür

66 yıldır teknolojiye direnerek çanta yapıyor

12:58 - Kültür

SANKO'da Sınırları Zorlayan Sergi: 'Sınırlanmış Alanlar'

18:05 - Kültür

Bu tespihlerin fiyatı dudak uçuklatıyor

15:21 - Kültür

Günün Manşetleri

Bakan Kacır: "Su kaynaklarımızın sanayimizde etkin ve verimli kullanımını destekleyecek adımları kararlılıkla hayata geçiriyoruz"

16:17 - Gündem

Fatma Şahin'den CHP'li Başarır'a yalanlama

16:08 - Gündem

TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı

16:03 - Gündem

Eşinden öğrendi, dökümü sanat eserine dönüştürüyor

15:48 - Gündem

Gaziantep'te 17 yaşındaki Eyüp Arıcı cinayetinde tutuklu sayısı 7'e yükseldi

00:57 - Asayiş