Başkan Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Sadece 9'lu koalisyona değil 7 düvele ilan edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Bu gençlik 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı muştusunu sadece 9'lu koalisyona değil 7 düvele ilan edecek gençliktir.' dedi.

Gündem - 1 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gençlik İçin Hemen Şimdi" programında açıklamalarda bulunuyor.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

Gençler, bizim kalbimizde gençlerimizin sevgisiyle, muhabbetiyle bu kalp genç kalıyor. Bana sizler gibi dava ve yol arkadaşları veren Rabbime hamd ediyorum. 21 yıldır Türkiye'yi gençlerimizle gençlerimizin geleceği için hazırlıyoruz.

"TÜRKİYE YÜZYILI'NIN SAHİBİ SİZLERSİNİZ"

Unutmayınız, cumhuriyetimizin ilk asrını eksi fazlasıyla geride bırakırken Türkiye Yüzyılı'nın sahibi sizlersiniz. Elden ele geçerek bize kadar gelen bağımsızlık kalkınma bayrağının, yeni emanetçileri sizlersiniz. Biz bu bayrağı, kanıyla, sabrıyla bu toprakları bizlere vatan yapan büyüklerimizden aldık.

"14 MAYIS'TA SİZLERİN ÜZERİNDEN SİNSİ HESAPLARI BİR KEZ DAHA BOZUYOR MUYUZ?"

Şimdi onu tıpkı Osmangazi gibi Sultan Fatih gibi Gazi Mustafa Kemal gibi inşallah gençlerimiz sahiplenecek ve zirveye çıkaracak. Buradan öyle bir ses verin ki, Ankara'dan dalga dalga 81 vilayetimize oradan tüm dünyaya yayılsın. 14 Mayıs'ta Türkiye'nin 21 yıllık kazanımlara sahip çıkıyor muyuz? 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı için hemen şimdi diyor muyuz? 14 Mayıs'ta doğru adımlarla yola devam diyerek geleceğimize sahip çıkıyor muyuz? 14 Mayıs'ta sizlerin üzerinden sinsi hesapları bir kez daha bozuyor muyuz? 14 Mayıs'ta sandıkları patlatıyor muyuz? Ülkenin geleceğini sizlere teslim ederken, gözlerimiz arkada kalmayacak. Sizler, AK Parti döneminde doğmuş büyümüş hayatı AK Parti ile tanımış nesilsiniz.

İlk Evim, İlk Arsam kampanyalarıyla, bedelinin yarısını karşıladığımız dönüşüm projeleriyle kendi evine sahip olma hayaline kavuşmamış kimse bırakmayacağız.

1,2 milyonu TOKİ vasıtasıyla, 3,3 milyonu kentsel dönüşüm projeleriyle hayata geçirdik. Ev sahibi olmak isteyen gençleri hayallerine kavuşturacak olan biziz.

SAHTE BAHAR UYARISI

Bunların derdi gençlerimize ufuk açmak değil tam tersine gençlerimizin ufkunu kapatarak içinde debelendikleri kin ve nefret bataklığının üzerini örtmektir.

"HER PROJEMİZ BİRER TEKNOLOJİ LOKOMOTİFİDİR"

Bizim dönemimizde üniversite sınavına giren 10 evladımızdan 1'nin yüksek öğretim görme şansına sahiptik. Anaokulundan liseye, her seviyede 360 bin yeni derslik yaptık. 131 yeni üniversite ile sayımızı 208'e çıkardık. 81 vilayetin tamamında üniversitemiz var. Liseden mezun olan öğrencilerimizin tamamını yerleştirecek yükseköğretim seviyeye ulaştık. Tarihimizin en yüksek çalışan sayısına ulaştık. Sanayi bölgelerimiz tarım ve hayvancılık merkezlerimiz üretiyor kazanıyor. Eski Türkiye'de iş bulmak istihdama katılmak kolay değildi. Bazıları bizim sık sık savunma sanayi ürünlerimizi gündeme getirmemizden rahatsız oluyorlar. Gururla saydığımız her projemiz birer teknoloji lokomotifidir.

Teknolojiye yaptığımız yatırımla, gençlerimizi geleceğin teknolojilerine hazırlıyoruz. Yapılan konutlara beton ve demir yığını gözüyle bakanların çapsızlığı bu alanda da kendini belli ediyor. Göreve geldiğimizde kişi başına milli gelir 3600 dolardı. Şimdi 10 bin 650 doların üzerine çıktıysa bu nereden nereye geldiğimizi gösterme bakımında çok önemli. Satın alma paritesine göre, Türkiye 11.sıraya yükseldi. Ekonomik durum çok kötü diyorlar. Rakamlarla konuşuyorum. Yaptığımız yatırımlar bunların hepsi dünya ile yarışta olan Türkiye hikayesidir.

9'LU KOALİSYON

Bay bay Kemal'in masası 6'ydı sonra 7 oldu şimdi 9 oldu. Bunun birde görünmeyen ortakları var bunu unutmayın. Bu ortaklar ne yazık ki Kandil'in parlamentodaki uzantılarından oluşuyor. Bunları her yerde anlatmanız lazım. Bu ülke bir terör devleti değildir ve olmayacaktır. Bay Bay Kemal, Diyarbakır'da benim Kürt kardeşlerimi öldürten Selo'ya cezaevinden çıkma sözü veriyor. Aynı şekilde evlat katili Apo'yu da çıkarma sözü veriyor. Her kürsüye çıkan 'Biz geliyoruz ve bunların cezaevlerinin kapısını kırıp çıkaracağız' diyorlar. Gençler yükünüz ağır, bu ülke hainlere emanet edilemez.

 

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

 

Haftanın Öne Çıkanları

Tekirdağ'da "Süleymanpaşa Millet Bahçesi" çalışmalarında sona gelindi

2023-04-24 17:08 - Gündem

Gaziantep’te Defin Listesi 24 Nisan Pazartesi

2023-04-24 17:24 - Defin Listesi

YKS’ye başvuruda tüm zamanların rekoru kırıldı

2023-04-25 10:39 - Eğitim

Ara tatil sona erdi, eğitim başladı

2023-04-24 15:09 - Eğitim

Genç kızı uyuşturucu bu hale getirdi

2023-04-24 14:04 - Gündem

İmamoğlu'na Gaziantep'te Miting Engeli

2023-04-25 09:35 - Siyaset

Gaziantep’te Defin Listesi 25 Nisan Salı

2023-04-25 17:27 - Defin Listesi

Altın Fiyatı bugün ne kadar? (25 Nisan 2023 Altın fiyatları)

2023-04-25 08:01 - Ekonomi

Altunkaya'ların acı günü

2023-04-25 11:42 - Gündem

Davetli olarak gittiği düğünde maganda kurşunuyla öldü

2023-04-24 10:35 - Asayiş

İlgili Haberler

Erasmus projesinin katar toplantısı gerçekleşti

13:38 - Gündem

GSO’da Triko Örgü İmalatı Sektör Toplantısı gerçekleştirildi

10:57 - Gündem

GAÜN’de TMDK Konferansı

10:50 - Gündem

GAİB Mayıs-Haziran dönemi yüz yüze seminer programını açıkladı

10:46 - Gündem

Resmi Gazetede Bugün

09:44 - Gündem

Günün Manşetleri

Erasmus projesinin katar toplantısı gerçekleşti

13:38 - Gündem

Beton tankerinin, 9 kişinin öldüğü kazadan hemen önceki görüntüleri ortaya çıktı

12:02 - Asayiş

GSO’da Triko Örgü İmalatı Sektör Toplantısı gerçekleştirildi

10:57 - Gündem

GAÜN’de TMDK Konferansı

10:50 - Gündem

GAİB Mayıs-Haziran dönemi yüz yüze seminer programını açıkladı

10:46 - Gündem