?>

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde çift yönlü zincirleme kazada 10 araç birbirine girdi: 3 yaralı

Asayiş - 2 yıl önce

İSTANBUL(İHA) 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde gece saatlerinde meydana gelen kazada önce 5 araç birbirine girdi. Köprünün ters şeridinde ise kazayı izlemek için yavaşlayan bir ticari taksiye arkadan başka bir araç çarptı. Kazaya karışan araçları fark edemeyen diğer sürücülerin de duramaması sonucu toplam 10 araç birbirine girdi. İlk kazanın gerçekleştiği ticari takside sıkışan sürücü ve diğer araçlardan 2 kişi olmak üzere toplam 3 kişi yaralandı.

Kaza saat 03.30 sıralarında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde, Anadolu’dan Avrupa Yakası’na geçiş istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 34 CVG 730 plakalı otomobil sürücüsü alkollü olmasının da etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybederek 34 TFN 05 plakalı taksiye arkadan çarptı. Çarpmanın ardından savrulan taksi de önce önündeki 34 TJY 77 plakalı taksiye ardından bariyere çarptı. Soğuk havanın etkisiyle kayganlaşan yolda duramayan 34 DFV 601 ve 34 HGE 03 plakalı 2 araç daha kazaya karıştı. Kazayı gören diğer vatandaşlar polis itfaiye ve sağlık ekiplerine ihbarda bulundu. Araçta sıkışan taksi sürücüsü olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kurtarıldı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde Anadolu’dan Avrupa Yakası’na geçiş istikametinde gerçekleşen zincirleme kazaya itfaiye ve sağlık ekipleri müdahale ederken polis ekipleri de çevrede güvenliği sağladı. Bir süre duran trafik kontrollü bir şekilde ilerlemeye başlarken Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na geçiş yönünde seyreden araçlardan biri yavaşlayarak zincirleme kazaya bakmak istedi. O esnada arkasından gelen araç duramayarak yavaşlayan araca çarptı. Polis ekipleri olay yerinde güvenliği sağlamak için trafiği yavaşlatmaya başladı. Ancak soğuk havanın da etkisiyle kayganlaşan yolda duramayan 3 araç daha öndeki araçlara çarptı. Zincirleme kazaya karışan ilk 5 aracı izlemek için yavaşlayan 1 sürücünün sebebiyet verdiği kazada 5 araç daha birbirine girdi. Kaza yapan araçlardan çıkarılan N.B. (56), A.B. (50) ve kazaya sebebiyet veren alkollü sürücü C.A.(44) olay yerindeki sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla en yakın hastaneye götürüldü. Çift yönlü zincirleme kazanın gerçekleştiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bir süre boyunca duran trafik, kazaya karışan araçların yoldan kaldırılmasıyla tekrar açıldı.

Can kaybının yaşanmadığı kazada 3 kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Haftanın Öne Çıkanları

Telefonu şarja takıp uyuyanlar dikkat: Faciayla karşılaşabilirsiniz

2024-01-08 13:10 - Teknoloji

AKSUNGUR İHA, milli motor TEI-PD170 ile 41 saatlik uçuş gerçekleştirdi

2024-01-10 13:10 - Teknoloji

Ağrı’da “Yüreğimdesin Kudüs” temalı resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

2024-01-13 05:09 - Kültür

Hastane atıkları sanata dönüştürüldü

2024-01-11 16:38 - Kültür

Fabrikası olmayan 40 metrelik baca, 6 büyük depreme rağmen 72 yıldır ayakta duruyor

2024-01-12 11:09 - Kültür

Taş Oda Burdur’un gastronomi turizmindeki yüzü olacak

2024-01-12 18:38 - Kültür

Kervansarayların izinde temalı resim sergisi

2024-01-10 11:38 - Kültür

ESYAV’dan "40. Yıl Buluşması" ve ödül töreni

2024-01-11 10:39 - Kültür

Restorasyonu tamamlanan tarihi Karahoca Camii ibadete açıldı

2024-01-12 19:39 - Kültür

Mehmet Akif Ersoy Şiir Konseri

2024-01-12 06:39 - Kültür

İlgili Haberler

Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 2 bin 357 şahıs yakalandı

15:03 - Asayiş

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Otomobili görenler gözlerine inanamadı

12:49 - Asayiş

Caddede güpegündüz bali çekip kendinden geçti

12:38 - Asayiş

Günün Manşetleri

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem