?>

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

Anadolu’da yerel basın çalışanı olmak ateşten gömlek giymekten farksızdır. Gazetecilik, her babayiğidin karı değildir.

Gündem - 3 yıl önce

Anadolu’da yerel basın çalışanı olmak ateşten gömlek giymekten farksızdır. Gazetecilik, her babayiğidin karı değildir. Tabiri caizse yazı yazmak yani gazetecilik bir aşktır. Bu tür günlerin gazetecilerin kimlik ve mesleki sorunlarının bir kez daha anımsatılmasına imkan sağlaması dışında başka bir özelliği kalmadığı gibi gazetecilik artık para kazandıran bir meslek te değildir. Gazetecilik mesleğinin en kötü yönlerinden biride senede bir kaç kez hatırlanması.

Aslında bir hünerdir gazetecilik bizim memlekette. Çünkü her kurumun  kendi gazetecisi vardır. Belediyelerin, odaların vs. gibi.

Ve gazetecilik girilmemesi gereken yollara girme, söylenmemesi gereken sözleri söyleme sanatıdır. Âmâ şimdi, girilmemesi gereken yollara girmeme, söylenmemesi gereken sözleri söylememe ve kopyala yapıştır ile Instagram'da, facebook'ta sahte takipçi ve beğeni satın alma sanatına dönüştü gazetecilik.

Onun için farklı görüş ve siyasi noktalardayız demekten önce gazetecilikte ortak zemini yakalamak zorundayız. Temel olan gazeteciliktir. Bizler bunu unutup gittik, bambaşka noktalara kaydık. Birçoğumuz gazetecilik değil kamu bültenciliği yapmaya başladık. Artık, haber ve bilgi edinme sürecinin hızlandığı günümüzde basılı gazetelerin şansının her geçen gün azaldığını görmekte bu zorlu sürecin üstesinden gelinecektir. Kalemini satmayan her ne pahasına olursa olsun vatandaşın haber alma yorum okuma hakkını savunan ve bunun gereğini yerine getiren gazetecilere selam olsun. Gazeteci meslektaşlarımızın daha iyi koşullarda çalışmalarını, daha iyi imkânlara kavuşmalarını canı yürekten diliyorum. Ekonomik baskıların, tepelerinde Demokles’in kılıcı gibi asılı durduğu bu zamanda her şeye rağmen ve her türlü sıkıntıya göğüs gererek işini yapan gazetecilerin 10 Ocak çalışan gazeteciler günü kutlu olsun.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te Berber Fiyatlarına Yeni Yıl Zammı

2023-01-03 14:43 - Ekonomi

Gaziantep'te ayılar kış uykusunu unuttu

2023-01-04 11:29 - Gündem

Gaziantep’te kışın vazgeçilmezleri tezgahlarda yerini aldı

2023-01-06 13:28 - Yeme İçme

Ünlü oyuncu Wilma Elles'ten yeni dizi müjdesi

2023-01-09 14:03 - Magazin

Emre Aydın Başakşehir'de sevenleriyle buluştu

2023-01-08 09:28 - Magazin

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

2023-01-09 16:42 - Gündem

Gaziantep’te Defin Listesi 7 Ocak Cumartesi

2023-01-07 17:54 - Defin Listesi

Gaziantep'teki feci kazada ölü sayısı 2'ye çıktı

2023-01-07 11:25 - Asayiş

Gaziantep’te Defin Listesi 06 Ocak Cuma

2023-01-06 16:55 - Defin Listesi

Gaziantep’te Defin Listesi 02 Ocak Pazartesi

2023-01-02 17:33 - Defin Listesi

İlgili Haberler

Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Hasan Altun’a teşekkür belgesi

14:44 - Gündem

Gazi̇antep Büyükşehi̇r’i̇n yeni̇ projesi̇ Şanlıdere caddesi̇ i̇le ulaşım rahatlıyor

14:37 - Gündem

Yılmaz’dan Kuzeyşehir’e ziyaret

14:16 - Gündem

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem

Hediye bağlama ile başlayan müzik tutkusu 61 yıldır sürüyor

13:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep'te feci kaza

10:55 - Asayiş

NTO başkanı Özyurt: Ni̇zi̇p’i̇n Ocak–Kasım i̇hracatı 316 mi̇lyon 57 bi̇n dolar

14:51 - Ekonomi

Kuzeninin kullandığı tırın altında kalan 10 yaşındaki bisikletli Muhammed kurtarılamadı

14:26 - Asayiş

Samsun’da iki kardeşten 14 bıçak darbesi: 1 ağır yaralı

14:11 - Asayiş

Gaziantep'e Yeni Elektrikli Otobüsler Geldi: "Sıfır Emisyon" Dönemi Başlıyor

13:51 - Gündem