"MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMUŞTU" DESİNLER

Veysel Karayılan
Veysel Karayılan

q1q1q

"MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMUŞTU" DESİNLER
30-11-2022

Artık gündem seçim. Siyasi partilerde milletvekilliğine adayım diye ortada gezinen çok. Hali hazırda milletvekili olan kişiler tekrar aday gösterilmeyi bekliyor, gösterilmeyeceğini bilenler ben artık aday değilim diyor.

Milletvekili olmak için aday adayı olanların dışında, bir de ne iş olsa yaparız abi deyip milletvekilliğine aday adayı olanlar var. Her seçimde aday adayı olanlar için kaçırılmaz fırsat günleri yaklaşıyor.

En kötüsü de bu sistemde Milletvekili adayı olan şahıslar kendini sorgulamaz. Ben milletvekili olabilir miyim? Özelliklerim yeterli midir? Bu işi başaracak yapıya ve uygulamaya sahip miyim? Ben kenti geleceğe taşıyabilir miyim? Ben böyle bir potansiyele sahip miyim? Tarafsız, yansız, çıkarsız kentime ne katabilirim? Ne kadar üretkenim? Daha önce neler yaptım? Ne başarılarım var diye.

Soran var mıdır?

Ne Gezer.

Bir de her yere aday olanlar var.

Nefes almazlar Belediye başkanlığına, milletvekilliğine; nerede bir seçim varsa aday olanlar var. Allah'ınızı severseniz her seçimde aday olup kabul görmeyenler lütfen bir daha olmayın. Sadece aday desinler diye aday olunmaz. Ve sırf sonunda aday olmuştu desinler diye ego tatmin meselesi yapmayın.

Yüzde 100’ün üstünde enflasyonu olan memleketimde birde yanlış aday tercihi yüzünden memleket kaybederse kim ödeyecek bunun vebalini? Her zaman olduğu gibi milletvekilliği seçimi geleceğe yönelik, halkın siyasetinin, kültürünün, ekonomisinin korunduğu, geliştirildiği bir kent yaratmanın yarışı ile geçmez.

Ve ne yazık ki hayatımızın acı gerçeği olan enflasyon kelimesi; Memlekette, aday enflasyonu, pardon “reklamasyonu” şeklinde gündeme yansıyacak!“

Sandığa yansır mı?” derseniz, muamma.

Vallahi bu ülkedeki aday enflasyonu TÜİK'in enflasyonunu geçti.

Memleketin yeni dinamiklere ihtiyacı var. İndira Gandi ve siyaset memleket meselesi olmaktan çıkmalı. Vatandaş deprem gördü, savaş gördü, darbe gördü, kriz gördü salgın gördü. Artık vatandaşında ne halde olduğu hangi yolda yürüdüğü görülmeli. Vatandaşın asıl meselesinin boğaz kavgası geçim sıkıntısı bankalardaki borçları, faturalar ve işsizlik olduğu.

Milletvekili adayı olmak için öncelikle o kent ve çevresini tanıyan çalışmaları vizyonu misyonu olan kişiler ön plana çıkmaz.

Biri her türlü makamda bulunmuş emekli olup köşesine çekilip oturacağına aday olur, bir diğeri eskiden milletvekilliği yapmıştır, tekrar aday olmak ister, bir diğeri seçimden seçime bulunduğu makamdan istifa eder gelir aday olmasa da reklamını yaparak onu lehine çevirir. Bir diğeri belediye başkanıdır o makamı bırakır aday olur. Bir diğeri siyasi çevresi vardır aday olur. Bir diğeri isim yapmak belki de sonrasında bir yerlere gelmek için aday olur.

Bizi kimler yönetecek nasıl yönetecek, planı projesi var mıdır?

Biz görecek miyiz? Zannetmiyorum.

Aday olacak kişiler siyaseti bir rant kapısı olarak görüyorlar.

Aday enflasyonu yaşanan şehrimizde bizleri ve kendisini yaşatan kentimizde, kenti güzelleştiren kentin yaşamını etkileyen insanlar aday olmalı ve onlarla çalışmalıyız.

Kendine bile hayrı olmayan, denenmiş memlekete millete faydası dokunmamış sadece kendine çalışmış ve çalışan kişilerin aday olmaması oldurulmaması yeni dinamiklere fırsat verilmesi lazım.

Seçimden seçime memleketlerine gelenler, seçimden seçime selam veren bürokrat adaylar, her seçimde aday olanlar bu memlekete bir şey katamaz.

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?