Gündem

Şahin; kan kusuyoruz ama, kızılcık şerbeti içtik

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yamaçtepe’nin imara açılmasıyla ilgili, Şahinbey Belediyesi ile karşı karşıya kaldıkları kriz hakkında ilk kez konuştu. Şahin, “Biz oraya 800 milyon TL harcayacağız, ilçe belediyesi ise 1.5 milyar TL ile 2 milyar TL arasında gelir elde edecek. Nimette, külfette eşit olsun dedik ama, ilçe belediyesi buna yanaşmadı. Şehir büyüsün diye sesimiz çıkmıyor” dedi.

Şahin; kan kusuyoruz ama, kızılcık şerbeti içtik
11-01-2022 11:03
11-01-2022 11:04
GAZİANTEP
Gaziantep’te yaşanan büyüme ile birlikte imara açılan yeni bölgeler hakkında gazetecilere bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey ilçesinde bulunan Yamaçtepe bölgesi imarı konusunda Şahinbey Belediyesi ile anlaşmazlık nedeniyle karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi. Şahin, “Bizim kendi aramızda da sorunlar çıkıyor. Yamaçtepe’nin imara açılmasında yaşananlarla ilgili,
kan kusuyoruz ama, kızılcık şerbeti içtik diyoruz” ifadelerini kullandı.
850 MİLYON TL HARCAYACAĞIZ
Yamaçtepe bölgesinin imara açılması ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapı ve üst yapı konusunda sorumlukları gereği 800 milyon TL’lik bir rakam harcayacağını fakat burada parselasyon, bağış ve fonlar nedeniyle yaklaşık 2 milyar TL’yi ilçe belediyesinin kazanacağını vurguladı. Şahinbey Belediyesi ile bu elde edilecek gelirin hizmet için kentte kullanılması amacıyla ortak noktada buluşmak istediklerine dikkati çekerken, Şahinbey’in bu birlikteliğe sıcak bakmadığını anlattı.
SESİMİ ÇIKARMIYORUM AMA…
Şahin, “Büyükşehir Belediyesi olarak imara açılan Yamaçtepe’nin alt yapısı için yaklaşık 200 milyon TL ödüyoruz. Üst yapı olarakta yaklaşık 600 milyon TL. Mecliste herkes elini kaldırıyor bu bölgenin 5 binlik planını yapıyoruz. Bu işin en kolayı. Ama biz 600 milyonu ödüyoruz. Bir şey daha görmeniz lazım. Diyorum ki, bu yasa iki melek bile olsa adamı kavga ettirir. Ama biz kendimiz uyguluyoruz. Kan içip kızılcık şerbeti içiyoruz. Sesimi çıkarmıyorum. Şehir zarar görmesin diyorum” dedi.
İLÇE BELEDİYESİ 1.5-2 MİLYAR TL KAZANACAK
Şahin, sözlerine şöyle devam etti: “Yamaçtepe’de parselasyon, planlama ilçe tarafından yapıldığı için bağış ve fonlar tarafından verildiği için para tercih ediyor. Yamaçtepe’den ilçenin alacağı para. Bunu sizin bilmesi lazım. Yaklaşık 1.5 2 milyar TL. Büyükşehir olarak 200 milyon alt yapı 600 milyon üst yapı 800 milyon TL’yi basıyoruz, ilçede buradan iki katı kendine para kazanacak. Biz dedik ki nimeti de külfeti de birlikte paylaşım yapalım. Vallahi başaramadık. Başaramadım. Bu benim beceriksizliğim. Kardeş olalım, dost olalım kapsayıcı olalım. Bu şekilde gidiyor. Sizin vicdanının ve sizin hakkınızın çok güvendiğim için bu bilgiyi gazetecilere teslim ediyorum. Ne olduğunu anlıyorsunuz. Bana düşen şey dış kaynak kullanmak, çeşitlendirmek, bütçeyi çoğaltmak ve şehri süper ligde devam ettirmek. Bunu sizin bilmeniz çok önemli. Bilin ki bu ne oluyor demeyin.”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR