Kültür

Mısır için piramitler neyse Taş Tepeler de aynı anlamda

Kültür ve Turizm Bakanı M. Nuri Ersoy, geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan Şanlıurfa'daki Taş Tepeler'den yenilenen AKM ve Kız Kulesi'ndeki restorasyon çalışmalarına kadar pekçok konuda SABAH'a özel açıklamalarda bulundu. 'İstanbul için bir değer' yakıştırmasını

Mısır için piramitler neyse Taş Tepeler de aynı anlamda
11-10-2021 07:17
Kültür ve Turizm Bakanı M. Nuri Ersoy, geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan Şanlıurfa'daki Taş Tepeler'den yenilenen AKM ve Kız Kulesi'ndeki restorasyon çalışmalarına kadar pekçok konuda SABAH'a özel açıklamalarda bulundu. "İstanbul için bir değer" yakıştırmasını yaptığı Kız Kulesi'nin "Anıt Eser" kimliğine kavuşması için çabaladıklarını kaydeden Bakan Ersoy'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:
Galata Kulesi işlev olarak doğru kullanılmıyordu. Yeme içme konusundan orayı ayrıştırdık, müze haline getirdik. Ziyaret sayısı 10 kat arttı. Şu anda Topkapı Sarayı ile en çok ziyaretçi alan müzelerimizden biri.
AKM, hem İstanbullular için hem de tüm ziyaretçileri için güzel bir eser oldu.

Turizm hedefimiz 25 milyon turist 20 milyar dolardı. Eylül sonuyla 20.5 milyondan fazla turist ve 16 milyar dolara ulaştık. Muhtemelen kasım, aralık gibi de hedefimizi aşmış oluruz.
Mısır için piramitler neyse, Urfa'da bulunan Taş Tepeler aynı anlama gelecek. Bu bağlamda da favori müzeniz neresi olur derseniz Urfa Arkeoloji Müzesi diyebilirim.
Murat Karahan favori sanatçım. Yurt dışında da kitlesini sağlamış, çok sıkı takip ediliyor, ödüller alıyor ve opera konusunda dünyadaki sayılı tenorlerimizden biri.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR