Gündem

Karla Topyekün Mücadele

Gaziantep'te yoğun kar yağışına bağlı olarak yaşanan çatı çökmeleri devam ediyor. Şu ana kadar kent genelinde 400'ün üzerinde çatı çökmesi yaşandığı dile getirildi.

Karla Topyekün Mücadele
28-01-2022 20:12
28-01-2022 20:21
GAZİANTEP

Yoğun kar yağışının ardından Gaziantep'te hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipleri Organize Sanayi Bölgesinin yanı sıra kent genelinde çöken çatılarla ilgili olarak çalışma başlattı. Organize Sanayi Bölgesi'nde ciddi anlamda 39 çatı çökmesinin yaşandığına dikkat çeken yetkililer, kent genelinde ise 400'ün üzerinde çatı çökmesi yaşandığını ifade ettiler. Gazianbtep Valiliği'ne bağlı ilgili kurum ekiplerinde karla mücadele çalışmaları aralıksız bir şekilde sürüyor.

GAZİANTEP OSB'DE ÇÖKEN ÇATI SAYISI 39

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde kar yağışının ardından 39 işletmenin deporsunda ve imalat alanında çatı çökmesinin yaşandığı ifade edildi. Diğer yandan OSB alanlarında küçük çatı çökmeleri de dahil olmak üzere ortalama 80 çatı çökmesinin yaşandığı belirtildi. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, kar yağışıyla birlikte tüm çalışma sahalarında ekiplerin aralıksız bir şekilde yaraların sarılması için çalışma sürdürüldüğünü ifade etti.

GAZİANTEP GENELİNDE 300 ÇATI ÇÖKMESİ OLAYI YAŞANDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada kar yağışının ardından kent genelinde 300'ün üzerinde çatı çökmesi yaşandığı belirtildi. Kar yağışının ardından ana alterlerin dışında kent genelinde ara bağlantı yollarının da kardan temizlenmeye başlandığını anlatan yetkililer şu ifadelere yer verdiler;

"Çatı çökmeleri nedeniyle her hangi bir can kaybımız yok. Ortaya çıkan maddi hasar var. Yoğun bir şekilde başlayan kar yağışının ardından Gaziantep genelinde yolların yanı sıra kaldırımlarda da kar temizleme çalışmalarımız aralıksız bir şekilde sürdürülüyor. Kaldırım temizleme çalışmalarında 500 personel arkadaşımız aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar."

BİNALARDAN SARKAN BUZLAR İTFAİYE EKİPLERİ TARAFINDAN TEMİZLENİYOR

Kar yağışının ardından başlayan don olayı karşısında binaların çatı katlarından sarkan buz kütleleri Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından temnizlenmeye başlandı. İtfaiye ekipleri gelen ihbarları anında değerlendirerek bu kütlelerinin olası bir faciaya yol açmasının önüne geçiyorlar.

GAZİANTEP ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİNDE
YOLCULARA ÇORBA ÇAY VE SİMİT İKRAMI YAPILIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminalinde son 4 gündür yolculara sıcak çorba, çay ve simit ikramında bulunuyor. Belediye ekiplerinin aralıksız sürdürdüğü çorba ikramından dolayı vatandaşlar oldukça memnunlar.

ŞAHİNBEY İLÇESİNDE ARA BAĞLANTI YOLLAR KARDAN TEMİZLENİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından karla mücadele başarılı bir şekilde sürdürüyor. Ana alterlerin kardan temizlenmesinin ardından Şahinbey ilçesinde ara bağlantı yollarında kardan temizlenmesini sağlayan ekiplerin aynı çalışmaları Şehitkamil ilçesinin önemli bölümünde de devam ediyor.

ÇÖPLER HALEN DÜZENLİ OLARAK TOPLANMIYOR

Gaziantep kent merkezinde kar yağışının ardından çöpler düzenli olarak toplanmıyor. Çöp konteynırlarını taşan çöpler çevrede psi kokuya neden oluyor. Hayat Hastanesi'nin arka kısmında yer alan çöp konteynırları tepkilere neden oldu. Kent merkezinde yaşanan bu görüntünün taşra mahallelerde daha kötü durumda olduğu ifade ediliyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR