Gündem

Gazeteci Adnan Avuka, kiracı öğrencileri evinde ağırladı

Gazeteci Avuka, aynı apartmanda oturduğu kiracı öğrencileri yemeğe davet etti, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Polat ile buluşturdu.

Gazeteci Adnan Avuka, kiracı öğrencileri evinde ağırladı
10-10-2021 20:46
10-10-2021 20:51
GAZİANTEP

   Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Polat ve eşi Hatice Polat Cumartesi ve Pazar günleri boş zamanları  değerlendirerek  kirada oturan  öğrencileri ziyaret ederek sorunlarını dinliyor.

 İl Milli Eğitim Müdürü ve Eşi yemekte buluştukları öğrencilerle sohbet ve sorunlarını dinledi.

         Öğrenciler kiralık ve bulamamanın yanında, taşıma sorunda yaşadıkları dile getirdi ve yetkililerden destek istedi. Öğrenciler “ Türkiye’nin çeşitli illerinden gelip MAÜ çeşitli dallarında okumaktayız. Öğretmen evinde her  öğrenciden  700 TL para tahsil ediliyor, Bazılarımız Savur Meslek yüksekokulunda okumaktayız. Vasıta bulmakta zorluk çekiyoruz.  Mardin -Savur arası her ay 350 lira taşıma ücreti veriyoruz. Bu sadece bir kişilik dolmuş ne kadar doluyorsa artık hesap etmek gerekir. Valimiz ve Büyükşehir belediye başkanımız  eğitime çok önem verdiğini  de iyi biliyoruz. Mardin -Savur arasında öğrenciler için  belediyenin, sabah ve akşam sefer düzenlemesini istiyoruz.” .şeklinde konuştu

Öğrencilere Sahip Çıkmak Bir Milli Görevdir

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Polat “ Öğrenciler bizim geleceğimizin ve ülkemizin teminatıdır. Devletin imkânları yanında, vatandaşların da  öğrencilere sahip çıkması sevindiricidir. “Mardin Halkı Öğrencilerin Yanında” uygulamasını Gazeteci Adnan Avuka  arkadaşımız evinde öğrenceleri ağırlayarak başlattı. Evlenen kızının  odasını Mardin’de eğitim gören bir kız öğrenciye tahsis edeceğini  hiçbir bedel almaksızın, yeme, içme ve barınma ihtiyacını karşılamayı taahhüt etmesi son derece erdemlidir. Dedi.

    Adnan Avuka’nın eşi Mutia  Avuka” Kimsesi olmayan  ve okumak isteyen bir kızı öz evladımız gibi evimizde  barındırmak istiyoruz. Tencerede pişirdiğimiz yemekte onun da bir kaşığı olsun. Mardinli hemşerilerimiz bu uygulamaya destek vermelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Gazeteci Adnan Avuka ise “ Mardin de konut sıkıntısı vardır. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız  Mahmut Demirtaş ve İl Milli  Eğitim Müdürlüğümüz ile MAÜ  gerekli her türlü çalışmalar yaptılar.  Ama kâfi  gelmez. Her Mardinli imkânları varsa ve hayır yapmak isteyen varsa mutlaka evlerine bir öğrenciyi alsın okutsunlar. Bu hepimizin bir milli görevidir.  Mardin’de tarihi evlerin çoğu boş. Ev sahipleri yeni şehre taşınmış, evlerini   öğrencilere insaniyet namına tahsis etsinler ” dedi

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR