Eğitim

Firmalar teklif vermemiş!

Oğuzeli İlçesi’nde taşımalı eğitim ile okullarda eğitim alan öğrencilerin yaşadığı servis sıkıntısı, tartışma konusu oldu. Ulusal medyada da yankı uyandıran konuya ilişkin Gaziantep Valiliğinden yazılı açıklama geldi. Yapılan açıklamada, servis ihalelerinin zamanında yapıldığı ancak ihale yapılan hatlar için teklif verilmediği ihale süreçlerinin devam ettiği açıklandı.

Firmalar teklif vermemiş!
19-09-2021 16:37
19-09-2021 16:43
GAZİANTEP

Valilikten yapılan açıklamada, “Ulusal bir internet haber portalında “Taşıma ihalesi bile yapamayan beceriksiz yöneticiler yüzünden eğitime engel” başlıklı yayınlanan haberde “yüz yüze eğitimin devam etmesi adına yapılan yoğun çalışmalara rağmen Gaziantep’te il, İlçe yöneticilerinin beceriksizliğinden veya Bakan talimatlarının kulak ardı edilmesinden dolayı taşımalı eğitim servis ihalelerinin bile hala yapılmadığı, bu yüzden öğrencilerin iki haftadır okula devam edemediği ortaya çıktı.” şeklinde teyit mekanizması çalıştırılmadan habercilik anlayışına sığmayan iddialar ve ithamlar yer almıştır. İddialar ve ithamlar gerçeği yansıtmamaktadır.

İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ İHALEYE ÇIKTI

Gaziantep Oğuzeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Temel Eğitim, Ortaöğretim ve Özel Eğitim öğrencilerimizin taşıma merkezlerine 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında taşınması için ihaleye çıkılmıştır. Temel Eğitim ve Özel Eğitim öğrencilerinin ihalesi için 04.08.2021 tarihinde, Ortaöğretim öğrencilerinin ihalesi için 20.08.2021 tarihinde EKAP (Elektronik Kamu Alımları Platformu) üzerinden ihalenin duyurusu yapılmıştır.

İKİ KEZ İHALE YAPILDI

“İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ihaleler sonucu;  Temel Eğitim öğrencilerinin taşınması amacıyla 04.08.2021 tarihinde 12 kısım(birkaç hat birleşimi) için yapılan açık ihaleye teklif verilememesi üzerine 08.09.2021 tarihinde pazarlık usulü ile ihaleye çıkılmış; 7 kısma teklif verilmiş ancak teklifi veren firma sözleşme ile ilgili gerekli şartları gerçekleştiremeyeceğini beyan etmiştir. Teklif veren ikinci istekliye 3 kısım verilip sözleşme imzalanmıştır. Teklif verilmeyen 5 hat için pazarlık usulü ile tekrar ihaleye çıkılmış ve bir istekli ihaleye katılmış fakat yaklaşık maliyetin üzerinde teklif verdiğinden dolayı elenmiştir.

45 HAT İÇİN TEKLİF VERİLMEDİ

Ortaöğretim öğrencilerinin taşınması için 58 hat üzerinden ihale gerçekleşmiştir. İhale sonucunda 13 hat ihalesi sonuçlanmış, 45 hat için teklif verilmemiştir. Özel Eğitim öğrencileri için 3 hat üzerinden ihaleye çıkılmış ihale süreci tamamlanarak taşıma işlemleri gerçekleşmiştir. Temel Eğitim, Orta Öğretim, PİKTES taşıması için 06.09.2021 tarihinde ayrı ayrı doğrudan temin yöntemiyle ihaleye çıkılmış 13 firmaya davetiye gönderilmiş ve teklif veren istekli olmamıştır. Öğrencilerin okullarına ulaştırılması amacıyla Oğuzeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ihaleler ile ilgili hazırlıklar zamanında tamamlanmış, firmalara duyurulmuş ve ihale işlemi ilgili mevzuata göre gerçekleştirilmiştir. Ancak bazı hatlara henüz istekli çıkmadığı için ihale süreci devam etmektedir.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR