Gündem

2021 Borusan Vakfı burs başvurusu nasıl yapılır? Öğrencilere 900 TL burs imkanı!

Borusan Kocabıyık Vakfı, üniversite okuyan öğrencilere geri ödemesiz olarak burs yardımı yapmaya hazırlanıyor. Burslardan sadece Türkiye'deki eğitim kurumlarında öğrenci olan adaylar yararlanabilirken öğrencinin başarılı ve maddi olarak desteğe ihtiyacı olması gerekiyor. Bor

2021 Borusan Vakfı burs başvurusu nasıl yapılır? Öğrencilere 900 TL burs imkanı!
11-10-2021 10:17

Borusan Vakfı, üniversite eğitimi alan öğrencilere yönelik burs başvurularının başladığını duyurdu. Başka vakıf, dernek ve kurumdan burs alan öğrenciler Borusan Vakfı bursundan yararlanamayacak. Ancak KYK kredisi alan öğrenciler başvuruda bulunabilecek. Üniversiteyi yeni kazanan veya ara sınıflarda eğitim alan öğrenciler de müracaat edebilirler. Bizzat başvurular kabul edilmezken öğrenciler gerekli şartları taşımaları durumunda internet üzerinden başvuru işlemlerini yapabilirler. Borusan Vakfı 2021 yılı burs başvuru şartlarını açıkladı. Burstan faydalanabilmek için yurtiçindeki eğitim kurumlarında tam zamanlı öğrenci olunması gerekiyor. Peki Borusan Vakfı burs başvurusu nereden, nasıl yapılır? İşte karşılıksız burs başvuru tarihleri...

2021-2022 eğitim yılında üniversite öğrencilerine karşılıksız 400 TL burs verilecek! 2021-2022 eğitim yılında üniversite öğrencilerine karşılıksız 400 TL burs verilecek!

Borusan Kocabıyık Vakfı Burs Başvuruları Başladı!

Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinde eğitim alan öğrenciler için Borusan Vakfı geri ödemesiz burs verecek. Burs başvuruları 27 Eylül-27 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Burs almak isteyen öğrencilerin aşağıdaki okullarda eğitim almaları gerekmektedir. 

Ä°stanbul Ãœniversitesi,

Ä°stanbul Ãœniversitesi - CerrahpaÅŸa,

Ä°stanbul Teknik Ãœniversitesi,

Boğaziçi Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi ( Mühendislik, İşletme ve İktisat Fakülteleri 

Afyon Kocatepe Üniversitesi (Hukuk Fakültesi)

Borusan Vakfı Burs Ödemesi Ne Kadar?

Borusan Kocabıyık Vakfı, burs ödemeleri yılın 12 ayı yapılacak. Eylül- Haziran ayları arasında toplam 9 ay boyunca öğrencilere 900 TL ödeme gerçekleştirilecek. Kalan 3 aylık kısımda ise öğrencilere 450 TL ödeme yapılacak.  Önümüzdeki dönemde bursun devamı için başarıyla bir üst sınıfa geçmek, ve her yıl belirtilen tarihe kadar transkriptlerinin vakıfa gönderilmesi gerekmektedir. Sınıf tekrarı yapan, kayıt sildiren, mezun olan, tutuklanan, yanlış beyanda bulunan, istenen belgeleri zamanında iletmeyen öğrencilerin bursu kesilir.

Burs Başvuruları Nasıl Yapılır?

Burs başvuruları e-Bursum internet sayfası üzerinden alınacak. Burs başvurusunda bulunmak isteyen adaylar, siteye kaydolarak iletişim, eğitim gibi bilgileri doldurarak başvuru yapabilir. İşte gerekli başvuru şartları;

Burstan yararlanabilmek için yurtiçindeki eğitim kurumlarında tam zamanlı öğrenci statüsünde kayıtlı olmak gerekir.

Bursların kontenjan, kapsam ve koşulları, öğrencilerde aranacak nitelikler Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.

Burslar Türkiye’de öğrenim gören TC uyruklu öğrencilere sağlanır.

Üniversite bursundan yararlanmak için, öğrencinin başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç sahibi olması gerekir.

Başarılı bir öğrenci olmak, 100 üzerinden en az 65; 4.00 üzerinden en az 2.50 ortalamaya sahip olmak demektir.

Başka bir kurumdan (vakıf, dernek, şahıs gibi) burs almıyor olmak (Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan alınan öğrenim kredisi hariç) gerekmektedir.

Burslar karşılıksız olup, öğrenciye bir mecburi hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü getirmez.

Burs için başvuruda bulunan öğrencinin, kazandığı okula giriş puanını ve son ders yılında aldığı ders notlarını, kayıt yaptırdığına dair ilgili okuldan alacağı belgeleri ibraz etmesi gerekir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKÄ°P EDÄ°N
ÇOK OKUNAN HABERLER
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR