USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür

Zeki Müren vefatının 25. senesinde kabri başlangıcında anıldı

Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz isimlerinden kompozitör ve neva sanatçısı Zeki Müren, vefatının 25. senesinde Bursa'daki kabri başlangıcında anıldı.

Zeki Müren vefatının 25. senesinde kabri başlangıcında anıldı
24-09-2021 13:12
Google News
Bursa

"Sanat Güneşi"nin Emirsultan Mezarlığı'ndaki kabri başında, acemi yüz koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında basit birlikte anma töreni düzenlendi.

Zeki Müren'in yeğeni hasret Güner, törende icra ettiği konuşmada, "Bugün vedasının 25. yılı ve halen iri birlikte sevgi, hürmet bitmeme ediyor Zeki Müren'e. O, her insanın konuşma güneşiyd, bizim güneşimizdi, dayımız, canımız, kanımızdı. Onun ailesi olmaktan akıbet aşama çalımlı ve onurluyuz. Evrensel ve söylence birlikte sanatçıydı. Her devir zirvede, bu on paralık değişmedi." dedi.

Müren'in Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfına bağışları kanalıyla gençlere kudret tuttuğunu tamlayan Güner, "Okuma olanağı sıfır gençlere küçük da olsa birlikte katkımız oldu. Bunun düşüncesince de aşırı bahtiyar ve gururluyuz." diyerek konuştu.

Zeki Müren Kültür ve Sanat Derneği Başkanı İsmail Eren de Müren'in iri birlikte sanatkâr bulunduğunu tabir ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin yegane Türk Sanat Müziği icracısı, şarkıları halen dillerde ve 300'ü epey bestesi, güftesiyle Türk Sanat Müziği'ne nitelik verici iri birlikte sanatçı. Biz de onun hatıralarını tekrarlamak, lanse etmek ve devamını getirmek düşüncesince çalışıyoruz. Ailesiyle, akrabalarıyla bugün onu yad ettik. Ne bahtiyar bize, ne bahtiyar Zeki Müren'i sevenlere."

Törene eklenen Türk Eğitim Vakfı (TEV) Bursa Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi Ahmet Naci Bakırcı, Müren'in yeğeni hasret Güner, sanatkâr Zafer Sabuncu ve Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, sanatçının kabrine çelenk ve çiçek bıraktı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?