USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

YSK düğmeye bastı! Deprem bölgesindeki vatandaşların nasıl oy kullanacağı belirlenecek!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs'ta yapılacak olan 2023 seçimleri yaklaşırken depremlerden etkilenen 11 şehre inceleme heyeti gönderecek. Kurul, oluşturulacak raporu değerlendirerek vatandaşların nasıl oy kullanacağını belirleyecek.

YSK düğmeye bastı! Deprem bölgesindeki vatandaşların nasıl oy kullanacağı belirlenecek!
28-02-2023 07:09
Google News

Kahramanmaraş'taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. Depremlerde 11 il etkilenirken, 44 bin 374 vatandaş hayatını kaybetti.

Başta Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kilis ve Elazığ olmak üzere toplamda 11 il afet bölgesi ilan edildi.

YSK'DAN DEPREM BÖLGESİNE İNCELEME HEYETİ

Öte yandan, 2023 seçimleri yaklaşırken vatandaşların kafasını kurcalayan sorulardan biri olan "Afet bölgesindeki vatandaşlar nasıl oy kullanacak" sorusunun cevabı için Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) ilk adım geldi. Kurul, 11 ili kapsayan afet bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere heyet gönderecek.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ VATANDAŞLARIN NASIL OY KULLANACAĞI NETLİK KAZANACAK

YSK tarafından oluşturulan inceleme heyeti, afet bölgesinde yer alan her bir ili tek tek gezerek elde edilen verilerle bir rapor oluşturacak. Söz konusu raporun YSK tarafından değerlendirilmesinin ardından deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların nerelerde ve nasıl oy kullanacağı netlik kazanacak.

DEPREMZEDELER NÜFUS KAYITLARINI TAŞIMALARI HALİNDE BULUNDUKLARI İLLERDE OY KULLANABİLECEK

Kurulun, depremlerden etkilenerek başka illere giden vatandaşlar konusunda da birtakım planların oluşturduğu ve depremzedelerin nüfus kayıtlarını taşımaları halinde, 14 Mayıs'ta yapılacak olan 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçiminde bulundukları illerden oy kullanabileceği belirtildi. 

YSK'NIN SEÇİM SÜRECİNDE İHTİYAÇLARA GÖRE MEVZUAT DEĞİŞİKLİĞİNE GİDEBİLECEĞİ İFADE EDİLİYOR

Yüksek Seçim Kurulunun, 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi sürecinde ihtiyaçlara ve değişen durumlara göre mevzuat değişikliğine gidebileceği ifade ediliyor. Öte yandan seçmen kütüğündeki değişimlerinde takip edileceği belirtildi.

AFAD VE YARDIM GÖNÜLLÜLERİ İÇİN GENELGE ÇIKARILACAK

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası Türkiye'nin dört bir yanından deprem bölgesine giden AFAD ve yardım gönüllüleri için de bir adım atılması bekleniyor. YSK'nın, deprem bölgesinde bulunan AFAD ve yardım gönüllülerinin bulundukları illerden oy kullanabilmelerine yönelik bir genelge çıkarılacağı öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?