USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür

Yeniden ibadete açılışının ikinci yıl dönümünde Ayasofya'ya özel 2 önemli eser

Haber 7 - İletişim Başkanlığı, Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nin yeniden ibadete açılışının 2. yıl dönümünde iki kitap yayımladı, belgesel hazırladı. Başkan Erdoğan, "Muhteşem Ayasofya'nın Mimari Özellikleri" kitabının ön sözünü yazdı.

Yeniden ibadete açılışının ikinci yıl dönümünde Ayasofya'ya özel 2 önemli eser
23-07-2022 17:59
Google News

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nin yeniden ibadete açılışının ikinci yılı dolayısıyla "Türkiye'nin Ayasofyaları" isimli bir belgesel hazırlandı, "Muhteşem Ayasofya'nın Mimari Özellikleri" ve

"Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nin Hiç Dinmeyen Gündemi: Ayasofya Müzesi'nden Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'ne" kitapları yayımlandı.

"Türkiye'nin Ayasofyaları" belgeselinde, İstanbul'daki Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi de dahil olmak üzere, Anadolu'nun farklı kentlerinde bulunan dokuz Ayasofya camisinin tarihi ve hikayeleri anlatıldı.

"Kutsal hikmet" anlamına gelen Türkiye'deki Ayasofya camilerinin eşsiz mimari dokularına ve tarihi eserlerin detaylarına yer verilen belgeselle, Türkiye'nin kültür ve inanç turizminin tanıtımı hedeflendi.

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?