USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yeni Başsavcı Karataş...

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan İsmail Karataş, daha önce görev yaptığı Düzce ve Erzurum'a FETÖ soruşturmasındaki başarısı, Gaziantep'te ise uyuşturucu baronlarına yönelik operasyonları ile dikkat çekiyor.

Yeni Başsavcı Karataş...
21-06-2022 12:10
21-06-2022 12:12
GAZİANTEP
Google News

Hakimler ve Savcılar KuruluHSK) 1. Dairesinin yaz kararnamesi ile Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Karataş, Erzurum ve Düzce’de terör savcılığı sırasında FETÖ’ye yönelik soruşturmalarda gösterdiği başarısı nedeniyle Adalet Bakanlığı’na atanmıştı.

Bakanlıktaki çalışmalarıyla dikkati çeken Karataş, 4 yıl önce Gaziantep Başsavcı Vekilliğine atanarak, cezaevlerinin sorumluluğunu yürüttü. Özellikle uyuşturucuya yönelik yürütülen soruşturmaların başında yer alan Karataş’ın, görev yaptığı süre boyunca uyuşturucu örgütlerinin ele başları ile çok sayıda zehir taciri yakalandı.

Türkiye genelinde şüpheli sayısı bakımından gerçekleştirilen en büyük operasyonlardan olan 392 şüpheli hakkında gözaltı kararının verildiği geniş çaplı uyuşturucu operasyonun da başındaki isim olan Karataş, soruşturmalara yenilikler kazandırarak, uyuşturucu satıcılarının ceza almasında kuvvetli delil niteliği taşıyan teknik ve fiziki takip gibi konuların yaygınlaştırılmasında da önemli rol üstlendi.

Kentte gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarıyla gençlerin zehre bulaşmasının önüne geçildi.

Başsavcı Karataş’ın eski Başsavcı Önder Kemal Sekücü’nün ayrılmasının ardından 1 Temmuz’da göreve başlayacağı öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?