USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Vahit Kirişci: Yaraları sarmak için buradayız

Ekonomi - Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 11 ilde yıkıma neden olan depremin karada yaşanan dünyadaki en büyük deprem olduğunu belirterek, “Bizim deprem ülkesi olduğumuzu kabullenip buna göre çözümler üretmemiz gerekiyor” dedi.

Vahit Kirişci: Yaraları sarmak için buradayız
25-02-2023 14:28
Google News

Tarım Ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 1. Hudut Tabur Komutanlığında çiftçilerle bir araya geldi. Bakan Kirişci burada yaptığı açıklamada, 6 Şubat günü meydana gelen, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan iki depremin dünyada bu zamana kadar karada yaşanan en büyük deprem olduğunu söyleyerek, “Karada meyana gelmiş, dünya kayıtlarını giren en büyük en yıkıcı deprem. Böyle bir depremi ülke olarak yaşadık. 11 il olarak yaşadık. Hala da yeni depremler ve artçılar devam ediyor. Bu ülke bir deprem ülkesi. Bizim deprem ülkesi olduğumuzu kabullenip buna göre çözümler bulmamız gerekiyor” diye konuştu.


Büyük depremin ardından yaraların sarılması için devlet ve milletin ele ele mücadele ettiğini anlatan Kirişci şöyle devam etti:

“Depremden sonra hemen bölgeye gelinerek yaraların sarılması için çalışma başlatıldı. Şu an enkaz kaldırma çalışması devam ediyor. Biz de bakanlık olarak bütün birimlerimizle hem vatandaşın hem de çiftçimizin yanındayız. Bir taraftan enkaz kaldırma çalışması devam ederken bir taraftan çadırlar ve konteyner kentler kuruluyor. Daha sonraki adımda kalıcı konutlar yapılmaya başlanacak. Büyük felaketin yaralarını sarmak için buradayız.”

Kirişci, Kırıkhan'da bulunan koordinatör Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan'dan bilgi aldı. Kirişci, daha sonra çiftçilerle basın kapalı toplantı gerçekleştirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?